2011-02-28

Vårteckensutmaningen del 1

För tredje året i rad börjar nu vårteckensutmaningen hos Humlebacken.
Varje måndag är det ett hundratal människor i hela vårt avlånga land som spanar efter vårtecken.
Min spaning kommer här, trots grått väder och kall sydöstan igår när jag var ute med kameran för att försöka hitta något:

Bilrutan var isfri, alltid något!

I skogen fanns det lite mossa som stack fram på en sten samt att snötäcket faktiskt flyttat sig en bit bakåt från stenen.

Även i år kommer jag att följa en gren i biggaråträdet, än så länge är den i vintersömn!


Klicka på bilden så kommer du till utmaningens hemsida där även andra vårspanare finns med.

Enjoy!!!

//Bonnfrua

2011-02-27

Skogspromenad med Tiger

Så här års är det skogsarbete som gäller för Maken. Både timmer och ved ska tas ner så att det täcker våra behov. Igår gick Albin och jag ner till skogen för att spana in arbetet som pågick där med motorsågarna.
Efter oss travade Tiger, vår katt. Han brukar kunna ta en promenad med oss ibland, men när vi gick höger mot skogen istället för vänster (mot hemmet) blev han lite brydd, men han kom allt ifatt oss sedan.
Va, nu gick ni allt fel, bäst jag följer efter för att se så ni hittar hem igen!

Nosen mot vägen hem, spanar så inget träd faller i huvudet.

Balansgång på en fälld gran.

Vad finns i den här änden då?

På väg hem måste man ju spana i förra årets ris om det gömmer sig något ätbart där.
Jodå, både vi och "kattskrället" kom hem, men då var han allt trött. Det blev en extra lång marsch för honom och så kunde han ju inte sitta enbart stilla i skogen utan utforskade både det ena och det andra!
//Bonnfrua

2011-02-26

Öroninflammation, migrän, arbete, dagis, skogsarbete, tvätt, matlagning och så vidare. Med andra ord en helt vanlig vecka har passerat.
Tänkte visa lite bilder från igår när barnen var ute och cyklade i snön. Hanna har inte fått riktigt pejl på balansen utan stödhjul än men cykla, det skulle hon!

Damen gör sig beredd...

Albin är gentlemannamässig och ska hjälpa henne.

En liten bit kom hon innan det blev för tungt för storebror att hålla.
Och det är klart, det var lite lite luft i däcken och så snön gjorde det ju inte lättare att få upp farten precis.
Det här med fotografering och redigering... jag försöker lära mig så det blir lite annorlunda bilder ibland, bara för att jag ska få mixtra lite. :-) Man har ju inte roligare än vad man gör sig, sägs det ju.


//Bonnfrua

2011-02-20

60-årsfirning

I fredags fyllde Pappa 60 år, och det har vi firat!

Mamma och Pappa när han öppnar barnens present.
På småbilderna syns barnbarn leka och vi andra som pysslar.

Morfar, Mormor och Birger (Mormors lillebror)

En inte ovanlig syn: Lovisa fotar något och jag tar kort på det, men nu blandade även Mia in sig i leken, så tre fotografer fotade samtidigt!


Och så var det dags för en gruppbild!
Hehe, att få alla att titta in i kameran samtidigt lyckades vi inte med, men så här blev resultatet!


//Bonnfrua

2011-02-13

Solsken, öronvärk och rimfrost

Efter regn kommer solsken, eller snarare efter snöstorm kommer kyla och sol.
Idag var världen insvept i dimma på morgonen och när den lättade var det rimfrost överallt. Så otroligt vackert! Det blir så ljust och underbart ute. Så jag tog mig en liten tur, det var så kallt att det blev "lock i näsan", det har jag knappast upplevt tidigare i vinter. Och kameran samarbetade bara ett tag, det var för kallt helt enkelt! :-)
Om en liten stund ska Hanna och jag till jourcentralen. Sedan i onsdags har damen hostat och snorat mer än vanligt, förmodligen för att hon har feber också. Den har varit seg och de två senaste nätterna har hon haft ont i örat. Så nu när det runnit ur örat var vi välkomna till "farbror doktorn".

Tillägg: Nu har vi varit hos "Fru doktor" och jovisst var det öroninflammation på båda öronen! Så nu har vi hämtat Kåvepenin och Hanna måste få i sig det i fem dagar. Muta: Pettson & Findus-film om hon klarar det!

Kallt!
Soluret, visst ser det ut som en inianhövding med all rimfrost på baksidan av huvudet!? :-)

Rådjuren har varit framme på runddelen och fösökt hitta perenner och lökar.


Grannens björkar klädda i vitt!

//Bonnfrua

2011-02-10

Snöfall

Hej på er där ute!

Idag har snön fallit kan man lugnt säga. Det var nog en dm snö på biltaket när jag skulle hem idag och det var bara tack vare snöpinnarna som jag såg vår lilla vägs sträckning. Massor av snö i luften, skymning och marken, både väg och åker, var totalt konturlös. Men sakta men säkert tog jag mig hem! :-)

Den här veckan har faktiskt varit lite turbulent och krafterna till att blogga har varit obefintliga! Influensan som knockade ut mig tidigare har sannerligen gjort mig fysiskt trött! Att jobba har funkat, men när jag slappnat av hemma har det inte funnits någon kraft kvar i muskulaturen.

För att sammanfatta många turer fram och tillbaka har jag nu (äntligen) fått förlängt vikariat på jobbet. Det har varit flera tjänster ute men folk "utifrån" har knipit dem framför näsan på mig.

Men så fanns det ett vikariat som sträcker sig till nyår som var utannonserat som jag fick napp på. Det innebör mer oregelbundna arbetstider på ett annat sätt än nu, men vad gör väl det? Och så muttrade chefen nåt i stil med att framåt nyår har jag så många las-dagar så då blir jag anställd tillsvidare. Muttrade och muttrade, men antydde då. :-)

Så för första gången i mitt snart fyrtioåriga liv har jag vittring på en fast tjänst!!!

Tigermannen skulle vara med när jag försökte få till ett kort till 365-utmaningen ute i högra marginalen, så han får pryda denna blogg idag. :-)



//Bonnfrua

2011-02-06

Fyra

Straxt före klockan 6 i morse kom en liten dam in till oss för att tala om att nu var hon vaken! Så vi andra gick ner och gjorde frukost och garnerade tårtan innan vi tågade upp för trappen igen sjungandes. Men först paketöppning:

Ja! En prinsessklänning, precis som hon önskat!

Längst upp till vänster: Hanna provar nya klänningen.
Tårtan.
Längst ner till vänster: Hanna öppnar paket.
Morfar och Hanna.

4-åringen.

Mormor, Morfar och Farmor har varit här idag på kalas. Inte skulle väl damen vara bortskämd? När man fyller fyra år får man vara det, just den dagen i alla fall. :-)

//Bonnfrua

2011-02-05

Fotbollskläder, pärlor och orkidéer

Bara en natt kvar tills Hanna fyller. Gissa om hon väntar. Hennes växa-säng har just fått växa ikväll... bara lite stolt är damen ifråga. :-) Jag väntar på att de ska gå somna så att jag kan slå in lite paket.

Igår var Albin och jag och klippte oss hos "frisören". Naturligtvis fick han lite blå färg i håret som han önskade. Vi satt brevid varandra i var sin stol och var sin frissa klippte oss. Mycket smidigt upplägg om jag får säga det själv. Sonen skötte sig helt exemplariskt, han börjar bli stor fast det har jag fortfarande svårt att förstå.

Sedan var det dags att införskaffa benskydd till fotbollsträningen. Och inte bara skydd utan strumpor, byxor och tröja kom också med hem. En mycket stolt son provade hela sin utrustning och bad mig ta kort och blogga om det!



Ny stass, färgerna har han valt själv.
På småbilderna "gör man som på TV" dvs ler så tänderna syns!
Vilka påhitt! Fniss

Och så var det orkidéerna. Köpte ett par till köksfönstret och de är ju så vackra!

Riktigt bra pris var det för tvåstänglade så jag passade på. Skönt att äntligen bli av med julstjärnorna... har ju liksom inte varit i stan på tre veckor (!) men nu så!

//Bonnfrua

2011-02-03

Införskaffning

Då var det torsdagkväll igen. Barnen tittar på Cirkuskiosken på Bolibompa och jag har datorn i knät. :-)
Idag tog jag mig in till staden för att inhandla lite presenter till dotera som fyller fyra på söndag. Leksaksaffären fick lämna ifrån sig atteraljer och jag pengar... ja som det är när man handlar helt enkelt. :-)
Tövädret med sin blåst har fått stenarna i skogen att titta fram. Visst ser det mjukt ut med mossan!?

//Bonnfrua