2009-10-02

Blåklint

Tänk att kunna plocka blåklint den 2:e oktober och sätta i en vas på bordet!
Ok, nu är det ju ingen mega midsommarbukett precis, men ändå liksom. Hittade detta ogräs på potatisåkern mellan ett par tiltor som ännu inte var uppkörda. Fast det har de väl hunnit bli nu, jag tror de kör tills de är klara med stycket de håller på med. Jag är ju inte precis involverad i det praktiska, hus och hem har ju liksom hamnat på min lott istället! Jag har en känsla av att det skulle bli ett fruktansvärt kaos om jag skulle jobba "ute" istället. Är inte jämlikhet att man gör vad man är bäst på och hjälps åt? Inte slaviskt med att man håller koll på hur många gafflar man plockat ur diskmaskinen, utan liksom bara hjälper varandra.

Oj då, nu halkade tankarna iväg, det var ju blåklint jag började med:

En liten blomma.

Idag har vi haft en underbar solig dag efter en kall och frostig natt. Jag insåg att det inte går att skjuta upp mina rabatter längre, ja alltså ta itu med dem. Mina planer har ju varit att göra om dem och bara ha eterneller där för att slippa köpa olika plantor varje år. Så jag har ju i omgångar samlat på mig lite växter och nu tog barnen och jag itu med detta sköna arbete.

Barnen och höstflox från Svärmors rabatt.


Det blir ju liksom ingen bra bild av de halv/helvissna plantorna jag har påtat ner i jorden, så jag hoppas att det blir bättre bilder nästa år.

Jag fick även hjälp att sätta ner lite krokus,- tulpan- och påskliljelökar. Det kommer bli väldigt spännande att se var de kommer upp. Inga vackra mönster och rader här inte, utan helt huller om buller... men det går i gult allting. Finns det någon vackrare tulpan än "Monte Carlo"?


På förmiddagen byggdes det i köket.

Son och Dotter var väldigt stolta över sin skapelse, garage var det visst. :-)

Den gröna traktorn har fått skärbordet från
tröskan påkopplat bakom sig,
och den "lilla blå" har dubbla vagnar
för att kunna köra hem säden.
De leker verkligen vad de upplever!
Albin har haft bara pyttelite feber idag, men nu ikväll hade den stigit till 38,2, så än kan vi inte andas ut.3 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas Albin kryar på sig!!! Nu är det idol för mig ;o)
Kramar!

Mia sa...

Det var jag - Mia som skickade förra kommentaren =)

Anonym sa...

Förstår att du kommer att bidra med många spännande bakverk till receptboken, ska försöka hitta på något jag med.
Kram Anita