2009-10-11

Slamkrypare

Den här helgen har Sjökumla missionsförsamling haft en relationshelg. Det har inneburit att Moni och Willy Höglund från Örebro har varit och föreläst för oss. Programmet har innehållit en sk "Gubbröra" i fredags kväll, en kvinnofrukost lördag morgon, seminarium lördag eftermiddag och så vanlig gudstjänst idag söndag.

Av förklarliga skäl var jag inte på gubbröran men de andra tre samlingarna var fru Kindevåg (och herr K med, dock inte på kvinnofruksoten) närvarande. Vad vi har skrattat! Åt oss själva och åt karlarna, åt varandra helt enkelt. Inget elakt skratt utan igenkänningsskratt!!!!

Barnen hade sin egen samling med ko-besök, halmhoppning och korv. Ett par av ungdomarna i församlingen tog hand om våra telningar. Gissa om de var nöjda och glada de små liven när vi hämtade dem!

Jag tänker inte gå in på här vad som har diskuterats och funderats över under seminarierna, men många tankar och insikter har det gett!

Idag söndag fick vi ett telefonsamtal. Ville vi ha okokta kräftor som var fiskade inatt???? Tja, varför inte? Vi har ju krondill hela sensommaren men inga kräftor... men nu är det avhjälpt.


Kräftor.

Ljudet som blir i en hink men krälande kräftor tycker jag är läskigt! Hua! Att ta i dem är inte heller någon upplevelse så länge de är "råa". Äta dem kan jag göra, men inte är det sisådär jättegott... men det hör ju till den här landsändan att äta kräftor.

Undrar just om Janne tänker ta pannlampan ikväll för att plocka krondill eller om kräftusslingarna får kräla i hinken till imorgon?

Imorgon... jag börjar jobba.... läskigt, häftigt, nervöst, spännande, fasa, positivt, pirrigt, otäckt, kul, roligt... finns det fler adjektiv???

3 kommentarer:

Marie sa...

Det blir bra.

Hemmafruns hörna sa...

Mmmm,,,Kräftor är sååå gott! Och vilken bra helg ni verkar ha haft. Viktigt att fokusera på äktenskapet! Önskar dig en god start på det nya jobbet! Det går ju oftast bättre än man vågar tro...

Anonym sa...

Hoppas du haft en bra em och kväll.
Kram Anita