2010-01-03

Sköna söndag

Tänk vad det är härligt med en kamin! Vårt hus har ju varit vedeldat till för fem år sedan när vi satte in jordvärme istället. Man kan ju undra vad de som byggde huset under andra halvan av 1800-talet skulle tycka om det, men å andra sidan revs ju kakelugnarna ut redan på 1960-talet...

Men det vi kom att sakna var den goa värmen man faktiskt får när man eldar. Så då kom det sig att vi installerade en kamin efter idogt letande och sökande, eller det var som så att Janne läste på om vad som skulle passa bäst hos oss, det fanns visst en del att välja på!
Murstocken fanns ju kvar i mitten av huset och vid renoveringen hade vi förberett för en värmekälla, så det var ju inte så svårt att fixa det hela.

Nu sprakar det och värmen sprider sig i huset. Etersom vi har en egen skog har vi ju tillgång till ved, bara någon gör jobbet så att säga. :-)Som ni säkert märkt har jag lekt lite med bloggen idag. Kanske beror det på kylan ute som gjorde att jag valde de motiv och färger jag valde, eller så bara blev det så. Det är ju vinter nu så då kan det ju få vara lite vintrigt, eller? :-)

En riktigt skön och slapp dag har vi haft. Pulka- och skidåkning har stått på barnens program och nu leker de där uppe. Det börjar bli dags att fundera på kvällsmaten snart... så nu slutar jag för idag!

Förresten, har ni märkt att jag lagt till en blogg ute till höger? Geobloggen! En syssling till mig som skriver bra om framförallt geospotting, eller vad det nu heter, är innehavare till den bloggen. Titta gärna in där!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, vad fint du har gjort. Blir riktigt sugen att frächa upp min egen blogg också, men det får bli en annan dag.
Ha en skön kväll.
Kram Anita

Lovisa sa...

Hej vilken fin färg på bloggen :o) Underbara kort på barnen på sina skidor också :o)

Sitter och slappar i soffan och laddar för att gå tillbaka till jobbet imorgon. Må så gott och hälsa alla!

Kram

Birgitta sa...

Hej! Vad fint du gjort här och din header är jättefin. Vintrig och kall ser den ut.
Roligt att du vill vara med och tävla hos mej. Skönt med riktig värme. Här är det vedeldning via panna som gäller.
Ha det så gott.
Kramis Birgitta

pastorsfrun sa...

Oh, vilken fin bild du har som header!!! Har du tagit den själv??
Visst är det härligt med kammin! Jag sitter i vår källare och eldar för fullt (eller Stefan eldar för fullt) och det är så skönt. På TVn är det Bolli och Seth och jag myser. Härligt! KRAM syster yster