2010-01-06

Tviiiiiiiivt

Ibland är man ju bara tvungen (eller känner sig tvingad) att handla! Idag var ett sådant tillfälle, så det var bara att köra i slow motion på vår krokiga, lilla, hala, isiga, halvt igendrivna väg till staden. Denna gång gick det bra (vid ett annat tillfälle fick jag ringa efter make och traktorn för att bli uppdragen!). När jag klev ur bilen på parkeringen hörde jag ett ljud: "Tvivit" eller typ så. Sidensvansarna!!!!

Det är ju ett helt underbart ljud deras tviiiiivviiiviviviviiiivt. Då är det vinter, fast ändå liksom finns det ett hopp om vår i deras sång och läte.

Visst är det fantastiskt att få höra fågelsång! Talgoxen som snart nu börjar med sitt: "Tittifu" och för att inte tala om när lärkan kommer om ett par månader...
Att bara få stanna upp, sluta ögonen en stund och lyssna. Underbart!

4 kommentarer:

Mor Tuta sa...

Vad fint det är med fågelsång. Här har det också varit massor av sidensvans, de har verkligen ett fint läte.
Kram

Birgitta sa...

Vet precis hur det är att köra på vintervägar. Tur att man har 4-hjulsdrift, annars komme jag aldrig upp i vår backe här.
Vi har kallt -28 och jag vill helst gå i ide.
Men roligt att någon tror på våren!
Kramisar Birgitta

Mia sa...

Hi hi, vet du vad jag kom att tänka på när jag såg rubriken. Jo Maj Rulander och hennes sång till citran: tvivivivivitt, tvivivivivivitt...Kommer inte ihåg texten mer än att vi barn fick sjunga med på tvittandet =)
Minns du?
Kramar Mia

Millan sa...

Hej på dig!
Ville kommentera förra inlägget...vilka fina gardiner du sytt av lakan!!! :o)
Härligt med fågelkvitter!! Längtar till våren! kram Millan