2010-01-10

Yatzy

Nu är makens julklapp slut! Han fick en överraskningshelg av mig och nu har den helgen gått! Barnen lämnade vi av hos Mormor och Morfar (efter att vi fikat hos Gammelmormor och Gammelmorfar) och så fortsatte färden till för Janne okänt mål.

När vi anlände till vår tillflyktsort var det ca -20 ute och -1.6 inne! Så på med elementen, in med ved i kaminen och vedspiseln och så elda! Ett problem: röken kom in istället för att ge sig ut via skorstenen.

"Spjället" tänker du då, men det fanns inget sådant! Det hade jag nämligen kollat först för att slippa just detta. Men med hjälp av make och telefonservice från ägaren började det bolma ut ur skorstenen istället för in i rummet. Vilken lättnad!

När jag skulle sätta igång kylskåpet var det -4 grader i det så jag fick "värma upp det" till kylskåpstemperatur. Kameran strejkade också i kylan så bilderna är från kvällen när vi fått upp värmen och från idag.


Yatzy.
Vi spelade om vem som skulle
hämta mer ved i vedbon...
Utsikten var inte så pjåkig om man säger så.

Sen frukost!
Så skönt att få vara i ett hus där det enda som hörs är sprakandet från elden. Tystnaden, friden, ron, avspändheten och sömnen blir så mycket bättre då!


Wasgij.


Pussel där bilden på kartongen inte är densamma som bilden man faktiskt lägger. En lite större utmaning... Vi har faktiskt inte pusslat förut tillsammans så det var en ny erfarenhet! Även denna aktivitet passade in i helgens "bara vara tema".

Så tack än en gång Mamma och Pappa för att barnen fick vara hos er!!!

5 kommentarer:

Mia sa...

Vad gott att ni fick komma iväg tillsammans! Det behövs ju verkligen!
Kramar

Millan sa...

Åh vilken mysig helg ni har haft! Blir lite avundsjuk :o)...för det är mycket sällan man får vara "vuxensjälva" sedan man fick barn!
Får jag också sätta in dig på min blogglista??
kram på dig! Millan

Mor Tuta sa...

Vad härligt att ni fick njuta av tystnad, lugn och ro. Vi vet att det är skönt och behövs. Vi fick också den förmånen ibland.
Kram mum

Anonym sa...

Underbart med egen tid, det är inte så lätt att få till. Men destå härligare när tillfälle ges.
Snöflingorna har jag en länk till som jag fått av Millan, kan maila den till dig.

Kram Anita

Birgitta sa...

Hej! Vad roligt att mormor och morfar kunde få låna de små liven en helg och skämma bort dem jättemycket. Det är sådant som morföräldrar är till för. Och så lämna hem barnen när de är helt slut efter alla aktiviteter och allt godis de ätit.
Ha det gott.
Kram Birgitta