2010-02-19

Betraktelse över en äggklocka

Vilken tur att någon någongång uppfann äggklockan!

I vårt hem används den tillen massa andra saker än att hålla koll på koktiden för äggen!
Av gammal vana använder jag inte armbandsklocka. Här hemma finns ju köksklockan och när jag jobbar har jag ett litet ur som jag sätter fast med broschnål på arbetskläderna.

Dock, inte alltid befinner man sig i köket och har möjlighet att titta på den runda tingesten på väggen. Så därför har vi i denna familj utvecklat en annan metod:
Ska man vila tex en stund innan det är dags att hämta på dagis, ja då sätter man äggklockan! Vips kan man slumra till för ringsignalen är gäll så det räcker. :-)

Eller är det en viss tid kvar innan det är dags att börja laga mat och jag vill knyppla använder jag mig av "kossan" för att inte glömma av mig.


Problemlösaren.

Det mest finurliga är nog det som maken har kommit på:
Våra barn är morgonpigga, allt efter klockan sex är sovmorgon... Vi föräldrar har väl inte lust att stiga ur sängvärmen så dags om inte behov föreligger.
Bolibompa brukar bli lösningen. För att barnen ska veta när deras favoritprogram börjar har Janne ställt in tiden så klockan ringer. Då kan de helt själva slå över till barnkanalen från en ev DVD, utan att vi behöver stappla ner för trappan.
Bra va´!

5 kommentarer:

Lovisa sa...

Ja, visst är det en bra liten makapär den där äggklockan :o) Vi använder den så att barnen vet när det är dags att lämna över något som båda vill ha, typ en leksak till storebror/lillasyster. När det är dags att sluta spela datorspel och klä på sig overallen för att åka till dagis osv osv. Den är verkligen toppen!!

Tråkigt att vi går miste om ert trevliga sällskap imorgon :o( Men förstår att ni inte vill ge er ut på vägarna när vädret är som det är. Får se när vi kan träffas nästa gång och lämna över lite presenter.

Kraaaam Lovisa

Mia sa...

Hi hi. Vad smart!!!
Alltihopa!!!
kram

Millan sa...

Först vill jag säga att du skriver så underhållande så nu tidig lördagmorgon har jag fått använda mina skrattmuskler! Vi brukar också användas av denna lilla uppfinning och den är så himla bra!

E-K sa...

Och vi gör precis som Lovisa, eftersom det är så rysligt lätt att glömma av att hålla koll på klockan åt barnen. Är tiden uppmätt rättvist av äggklockan kommer de inte ens på att protestera.

Marie sa...

Helt tagen av att ni hittat en äggklocka som fungerar dag efter dag! Mina går sönder.:(