2010-03-14

Tom kartong, tom, tom, kartong

Rubriken syftar på en liten trudelutt som jag lärt mig någongång någonstans. Det är som en rytm som sedan ska kombineras med andra små strofer. Är det någon som kommer ihåg dem???

Häromsistens hade jag sk "plastparty" här och ett gäng damer i varierande åldrar införskaffade plastprynklar i olika varianter. Det var inte bara kvinnfolk förresten, Albin var med han också. Jag gjorde flera försök att få honom i säng men icke. Hans försvar var -"Men det är så trevligt att höra domma prata!" Så han fick vara med... :-)

Efter ca en vecka distribuerades atteraljerna hit till mig för vidare transport till partydeltagarna. Allt kom i en stor wellpappkartong, och den har sannerligen kommit till användning!


Barnen har haft den som hus, och vi har fått sjunga "Gubben i lådan" så att de kunnat dyka upp ur densamma. "Björnen sover" har också varit ett tema som fungerat utmärkt att leka med denna tingest.Tom Janne klämde sig ner i utrymmet mellan papp-sidorna.
Nu har botten gått ur den, men då kan man köra tåg!

Det sista kartongen varit är ett garage till sonens traktorer och maskiner. Så en "tom kartong" kan vara mycket, i alla fall om man är i förskoleåldern! :-)

5 kommentarer:

Lovisa sa...

Hihi...det är ju underbart vad barnens fantasi är livlig. Här går man och köper dyra leksaker och i själva verket är det en pappkartong som dom tycker är roligast ;o)

Hoppas ni har det bra denna soliga och vackra söndag. Sonen här i huset har durchfall (vet inte hur det egentligen stavas) så vi får se om han klarar av att gå till dagis imorgon...vi var tvugna att stanna hemma från kyrkan idag med tanke på att han hastigt och lustigt behöver skynda till toaletten. Händer det en olycka är det bäst att man är på hemmaplan.

Må så gott!

Kram Lovisa

Mor Tuta sa...

Ja, tänk vad en tom kartong kan vara värdefull när den kommer i barnens ägo.J. är inte dålig som kommer i lådan också. Gubben i lådan.....
Hoppas ni klarar er från durschfall hi,hi.
Kram,kram

pastorsfrun sa...

Gummigutta perka färska galoscher...

Vad härliga de är barnen. Tänk att en kartong kan bli en sådan leksak! Håller med mor tuta, inte dåligt av janne att ta sig i kartongen också =)
Kramar

Anonym sa...

Visst är det helkul med kartonger ! Finns inget stopp på barns fantasier och det är bra.
Här har nu anlänt finfina kartofler till Rimforsa igår inmundigades det rotmos,jättegott. Tack,tack så jättemycket!
Kram från Kinna

Anonym sa...

"Lyssna till musiken, gör att den blir din. Kommer till ditt öra, kryper sakta in....................
Aj, aj, aj. Aj, aj, aj osv."
Sen kommer: tom kartong, tom tom kartong osv.
Ja, det var vad jag kommer ihåg av den svängiga låten!
/Anki