2010-05-20

Dagisfest

Den årliga dagisfesten hölls i kväll. Barnen har pratat om detta i flera dagar och varit förväntansfulla! Och det är klart, först skulle de ju sjunga för oss föräldrar som satt på Källarkullen med kamerorna i högsta hugg, sedan skulle de visa oss vad de lärt sig.

Därefter fick vi mingla runt och titta på vad de åstadkommit i snicken och med målarpenslar.

Man blir ju bara lite stolt som förälder...

Här sjunger de för full hals om "Bäbishajen" som åt upp en arm eller vad det nu var. Hanna står där i röd keps och är helt koncentrerad på den lilla lilla hajen. :-) En av fröknarna varnade oss föräldrar att sången var lite läskig. Gissa om barnen tog det på stort allvar!
Här sjöng de en sång om Batman och Robin på melodin "Jag är en liten mygga och Hubbe heter jag..." Stolt son får hålla i bilden.De fick även visa sig på "styva linan" genom olika balansakter. Bla gå på lina (ett hopprep på gräset), balansera på en planka och här gör Hanna en kullerbytta. Albin ser ganska så storebrors-stolt ut.När allt var klart och påtittat hade "fröknarna" tänt grillen och alla fick laga sin medhavda mat, företrädelsevis korv. Vi hade tur med vädret för det var uppehåll och ljummet i luften, men när vi åkte hem såg vi hur det ösregnade inne i sta´n.

Två trötta och belåtna barn stoppade vi i säng, de somnade fort!


På olika vägar (som jag inte kommer gå in på här) har jag fått hjälp med ett redigeringsprogram till bilderna. Så nu kan man om man vill spendera ännu mer tid vid datorn innan man bloggar...

Har experimenterat lite på korten jag tog igår, men det fanns maaasssssssaaaaa funktioner att lära sig, så det kommer gå åt många kvällar innan jag får någon "bukt" med alla inställningar.
Körsbärsträden är i full blom nu, ser du spindeln och rapsbaggarna?

Narcisserna är också i full blom nu!


De här lökarna fanns tidigare på runddelen men de hade mer eller mindre slutat blomma. Kanske var jorden för dålig eller så stod de för tätt. Inte vet jag, men i alla fall för några år sedan gjorde vi om och satte perenner där istället i den runda rabatten.

Narcisserna sparade jag några lökar av och satte i gräset. Nu ett antal år senare har de kommit sig riktigt bra och blommar för fullt.

Om jag förstått saken rätt är det en gammal sort, vilket inte är förvånande på denna plats.

3 kommentarer:

anne sa...

Småbarnsåren är så härliga! Ja, det är väl alla perioder som ens barn går igenom, men små barn är ju så ljuvliga och här och nu!

Å andra sidan är jag överlycklig över att ha tre tonåringar, det är en härlig tid det också.

Och du, du är så välkommen tillbaka att "hälsa på" hos mig! :)

Synnøve. sa...

Den försvann! Min kommentar!
ÄR det åskan månne.

Gillar din bild på narsissen. Har inga såna här. Bara påskliljan.
Men de kom bara en i år. Av 35 lök!
Undrar varför...

Härligt med dagisfesten. Ungarna är coola och har sån inlevelse...
Förstår det var lite läskigt med den sången.

Här åskar det så jag ska stänga av maskinen.
Annars så krånglar den väl igen.
Kramen Synnöve.

hugan sa...

haha vad gulligt & charmigt!
Passa på o njut snart är de utflugna! Säger hon som saknar sina små som nu är stoooora ;)