2010-05-11

Skörd

Hanna har gått sina lovar runt rabarberna. Så idag tyckte hon att det var verkligen dags att göra saft! Lite spännande var det allt när jag hämtade kniven och började skörda. Hur skulle vi gå till väga???

Eftersom jag har en sk "Saft-Maja" är det ju inte direkt arbetssamt att safta. Häv i bär/frukt och socker där uppe, vatten där nere och på mitten blir det saft.

Typ så gör jag, och till de oxalsyrestinna stjälkarna använde jag även ett par citroner, det balanserar smaken rätt bra faktiskt!

Har även ett annat år testat med färsk ingefära! Jag gillar den lite sträva smaken som blir då, men eftersom det inte är jag som är den stora konsumenten av denna dryck så får jag avstå att göra just den varianten. Det gnälls så mycket annars så...


Allt skuret och klart.Det märks knappt att vi varit där och nallat...


2 l saft blev det, smakade riktigt gott när vi testade den till middagen.

4 kommentarer:

Synnøve. sa...

Riktigt så långt har inte mina rabarber kommit.
Vet du att de är importerade, från Pryssgården i Norrköping. Ingen gård ska vara utan rabarber.
Så vi har en här, hyresvärden fick en och en granne bort i vägen.
Våra här på gården har klarat sig helt suverent. Grannens vet jag inte.

Färsk ingefära i saften har jag inte provat. Ska ta och göra det tror jag.
Tack för tipset.

Nu kommer maken hem strax så det ska bli lite kvällsmat. Nybakade limpor och te...
Mat för en kung det.
Sköt om dig och ha det gott.
Kramen.

Hemmafruns hörna sa...

ååå. Jag älskar rabarber, men har inte lyckats med våra... små och ynkliga varje år. Tror jag kommer över till er och nallar!

Helén sa...

Oj vilka rabarber, bar gödsel? Våra nyplanterade (i höstas) ligger lååångt efter dina. Älskar allt som har med rabarber att göra, måste prova göra saft med citron och ingefära i. Har du färsk, riven i? Eller hur gör du?

Birgitta sa...

Dröjer till de ynka rabarberna blir så stora här. Här är kyligt och i morse var det -4 grader och alldeles vitt av frost. Skönast att stanna inne då.
Kram Birgitta