2010-07-09

Snabbgenomgång

Nu har den efterhängsna förkylningen börjat ge sig så att krafterna räcker till bloggen också. Om jag nu ska gnälla så var det rejäla doningar som så att säga blommade ut när värmen kom. Så efter några hostiga sömnlösa nätter fick jag antibiotika av farbror doktorn samt hostmedicin. Vilken skillnad när man får sova!

Veckan som gått kan summeras i att barnen har varit hos Mormor och Morfar, Janne vattnar dygnet runt (jobbar en sisådär 18-20 h/dygn) och jag jobbar "bara" min heltid. Dessutom har dillen börjat levereras.

Det kan nog låta lite udda det där med dill, men en del av företagets inkomster kommer från vanlig gröndill och senare även krondill. Det är alltid lite högtidligt när första leveransen går iväg till stormarknaden. I år är det inte jag som packar dock, tycker att det räcker med mitt jobb, barnen och hemmets skötsel. :-)
Den här bilden är från i lördags, så jag hoppas innerligt att alla bevattningstimmar har fått dessa "pära" att svälla och växa på sig. Ja inte just de här för dem har vi smaskat i oss, men deras grannar ute på åkern. :-)

Idag orkade jag slutligen ta itu med projektet som involverade högtryckstvätten och stora mattan under soffbordet. Det var så att säga ingen lyx att få den ren om man uttrycker sig lite milt.

Först fick "hörnet" sig en omgång med spolning innan mattan togs ut.

Fick faktiskt hjälp, med ena sidan i alla fall. :-)


Gungställningen fick agera mattorkare. Trasmattor ska ju torka på "längden" så att färgerna inte färgar i varandra, eller hur Mormor!?!?!?!?


Sonen ville klippa gräs, och vi har några plättar där handjagaren lämpar sig bättre än trädgårdstraktorn. Behjälpliga barn, de fick köra lite med Pappa brevid sig, gissa om lyckan är stor då!


Så här nära "naturen" bor vi.
Resten av gräset får se lite trist ut, för klipps det blir det väl knallgult inom några minuter. Nej först regn, sedan gräsklippning!


//Bonnfrua

3 kommentarer:

Ulla sa...

Det låter bra att medicinen verkar, förkylning på sommaren är en plåga. Mormor bekräftar att du tvättat mattan enligt reglerna, tänk lukten när den torkat ute i sol. det känns som renheten stannar längre. Njut för snart är där en tonåring som inte alls är intresserad av gräsklippning och hemmasysslor.

Ulla sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Fint med "ny" sida, blir också sugen. Vår dator har varit hos doktorn ett tag, men verkar frisk igen!
Kram Anita