2010-08-08

Bärga skörden in

Efter en helg på jobbet är det onekligen skönt att sätta sig vid datorn och kika på bilderna som jag tog igår när barnen blir lagda av sin far.

Övriga familjen har haft en mysig dag tillsammans där även en tur till andra sidan vägen ingick och det innebär lek med grannbarnen. Så det var en nöjd och trött familj som satt i soffan när jag slutligen kom hem, försenad med över en timme. Jag hade förträngt den delen av det här jobbet...
Men nu väntar en ledig dag! Och innan dess tänker jag återigen visa lite bilder... Kanske blir det tjatigt, men nu är det så att jag är så glad åt min nya kamera och då blir det en maaaaaaaaaaassa kort under en dag. Och tja en del av dem hamnar här. :-)

En fjäril som jag inte kan namnet på satt i dikesrenen igår.
På dessa tistlar fanns det en hel del djur som försåg sig med bla nektar.


Korn och råg.

Lördag eftermiddag och äntligen var tröskan tillräckligt ompysslad för att bege sig ut på jobb. Gamla maskiner kräver en del omvårdnad. De är liksom lite kräsna och vet sitt värde.

Givetvis var barnen med på premiärturen. Det var kornet som mejades ner, rågen var inte tillräckligt torr ännu.

På siluettbilden nedan har Janne klättrat upp på tröskan för att ta ett prov på säden som han tröskat, för att kolla vattenhalten kallar han det. Det är en del man ska kunna som bonde, den saken är klar!

Tröskning, vattenhaltskontroll, halmen hackas och får gå tillbaka till jorden som mylla och näring. Sist men inte minst tappar man ur tanken det roligaste momentet då man äntligen börjar ana att man får lön för mödan även detta år. Förhoppningsvis.


//Bonnfrua

5 kommentarer:

Mor Tuta sa...

Förstår att du gillar kameran. Det blir fina kort, men den som är bakom den ser ju vad som är fint också...hi,hi
Skönt med ledig dag i morron. Dad måste träffa tandläkaren tyvärr..
Kramis

Black Iris sa...

Visst är det roligt med en ny egen kamera. Man kan ju ta hur mycket som helst också för att sedan kolla vad man vill spara.
Ha det så gott i ditt härliga Bonna-liv.

Kram Maidi

Anonym sa...

Månntro det kan vara en silverstreckad pärlemofjäril,Argynnis paphia, du har fotat på ett av dina fina kort.
Kram din egen mormor
morfar hälsar Kram kram

Anita sa...

Hoppas du haft en skön ledig dag idag och är utvilad och redo för morgondagen! Fina bilder som alltid, tänk att det redan är skördemånad,lite dystert men vi har ju något att se fram emot i september:)
Kram Granntanta

Ulla sa...

Visst är det kul med en "riktig" kamera. Men visst är det som mor Tuta säger att fotografen måste ha blicken. Trevligt för oss stadsbor att följa bondens arbete.