2010-09-12

Fem fem tre

Sedan några åt tillbaka har vi haft "kusinfirning" i Kisa av den enkla anledningen att då kan Gammelmormor och Gammelmorfar lättare vara med. Och det är allmänt praktiskt att vara i Mamma och Pappas stora hus. Så var det dags igår igen, grabbarna har fyllt fem år vardera och Alva fyller tre i oktober, så hon fick vara med hon också i kalasandet.

Tänk vad bra det är med färdtjänst! De hämtar och lämnar Mormor och Morfar så att de kan vara med trots skröpliga ben. Vi har allt bra samhällsservice trots att vi gnäller ibland!

Barnen börjar med att fika. Det var fullt ös på dem hela dagen, det var så gott som friktionsfritt. De leker och står i så hade man bara hälften av deras energi skulle man vara nöjd!

Alla barnen fick paket, även Hanna fick "tröstpriser" Hon fick dessutom det första paketet och det var en rockring!
Albin är familjens "kapitalist", han blev överlycklig över pengen från G-mormor och G-morfar!

Tårta måste man ju ha när det är kalas.
Lovisa försöker få en bra bild men min Lillebror (tillika hennes make) stör henne. Var ju bara tvungen att visa det kortet!
Sedan fick alla barnen hjälpas åt att blåsa ut de tretton ljusen!

Plommonträdet hade besök...Det spelades fotboll också. Albin fick träna på att nicka innan pojkarna spelade match mot Marcus. Hugo blev så där glad när de vann med 10-9. Albin vaktade målet... alla sätt är ju bra utom de dåliga!

Efter en lyckad dag med barnmagarna fulla av godis och annat gott styrde vi kosan hemåt. Hanna somnade som en sten i bilen och det var bara att bära in henne till sängen när vi kom hem. Albin bad om dispens och ville lägga sig utan att borsta tänderna (precis som sin lillasyster) och det beviljades. :-)

//Bonnfrua

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken fest!
Det syns verkligen att dagen blev lyckad på alla fina bilder.
Grattis på namnsdagen!
Kram Anita

Birgitta sa...

Vilken lyckad kusinträff det måste varit för de små. Paket, lekar och god mat och godis. Jo, jag tackar jag. Nu kommer de att sova ovaggat i natt.
Ha det gott.
Kram Birgitta

Synnøve. sa...

Tänk vad skönt och så kul att möta släkten så där. Så skulle man önska att flera kunde göra.
För vår del blir det lite svårt eftersom vi utplaserade i tre länder.Tur det finns data säger jag hihi.

Hoppas ni har det fint hos er nu den här vackra september dagen.
Kramen Synnöve.

Mor Tuta sa...

En fin dag full av aktiviteter hade vi allt. Mysigt.
Kram