2010-10-23

"Vilken årstid är det nu...?"

Just nu smattrar regnet på rutan. Det är mörkt ute och det känns väldigt skönt att elden sprakar i kaminen.

I går var det annorlunda!
Fredagar innebär ju för närvarande att jag är ledig, och då brukar inte jag skutta ur sängen innan dagsljuset har segrat över nattens mörker.

Hanna kom inrusande till oss vid sjusnåret, då hade hon sett att det var SNÖ ute! Pulka, skidor och skridskor skulle fram medesamma för nu var det vinter!!! Kunde inte vi gamla stofiler fatta att det var bråttom ut?!?!?!

Och jo, barnen kom snabbt ut och de fick fram både skidor och pulkor, men is var det inte så bevänt med så skridskorna ligger kvar i garderoben. :-)

De sysslesatte sig hela förmiddagen ute med att göra snögubbar och bara leka. Föret från källarkullen var inte det bästa, gräset är för långt och snön var inte tillräckligt djup så pulkaåkandet gav de upp.

Skidorna står ute nu i regnet, fast på altanen, där de samsas med cyklarna. För min del får snön gärna vänta ett tag till. Men visst vill jag ha en riktig vinter, en sisådär i början av december till mitten av mars...
Solen blänkte så härligt i kådan på biggaråträdet.
Snögubbe under blivande. Man ser exakt var de har rullat snöbollarna!

//Bonnfrua

3 kommentarer:

Birgitta sa...

Hej! Du vet väl själv du det var när den första snön kom. Då måste man bara ut om så klockan bara är halv sju. Vintern får gärna vänta till jul. Vi hade så lång vinter senast att jag är belåten med det.
Hoppas få se din knypplade spets snart.
Ha det riktigt skönt.
Kram Birgitta

Ulla sa...

Vi får sätta vårt hopp till den nya generationen, vilken entusiasm! Här snöar det idag men det blir nog inget som stannar. Billen ska i alla fall få vinterhjul så vi kan åka till jobbet imorgon, eller kan man hoppas slippa om man inte sätter på däck? Trevligt helgslut!

Synnøve. sa...

Hallå i stugan.
Så det regnar hos er nu.
Här är det kallt, frosten är väl borta då nu för nu är det plötsligt plusgrader efter att det varit nere i 6 minus på dagen...
Det skiftar fort.

Klart man ska bygga snögubbe, göra snöänglar, åka skidor, pulka och kälke....
Helst på en gång.

Ska njuta av bilden med solen i kådan igjen. Så vackert.

Ha en skön kväll nu.
Kramen Synnöve.