2011-04-26

Stenplockning

Nu är det fart här ute på "päraåkern" minsann. Bonnfrua har blivit ersatt av två andra traktorförare (som tur är!) så nu ska det rulla på. När en vagn är "full" åker den och tömmer samtidigt som nästa fylls. Det blir ju mer rationellt än när jag körde "vagntraktorn" och sedan fick Janne komma och köra iväg stenen eftersom det där med att precisionsbacka inte är min grej med traktor och vagn.Vagnen är snart full, inte volymmässigt men vikten! Ca 4-5 ton sten är det snart på den. Den där orangea tingesten tar med hjälp av en massa olika kugghjulsband upp stenen ur marken. Gammal förvisso men ack så effektiv (när det inte kilar fast stenar mellan banden...).Här ser man hur det "skvätter" stenar från elevatorn ner på vagnen. Ogräset hänger med upp och det är ju absolut ingen nackdel!


En liten parvel som drömmer om att få köra en av traktorerna.

Här är min "spanargren", bara sedan i söndags har det hänt massor, snart är den i blomning!
En tulpan i rabatten.//Bonnfrua

6 kommentarer:

Anita sa...

Fina bilder som alltid! Man kan verkligen känna in Albins längtan i den bilden.
Ellen hälsar att hon såg er i eftermiddag vid "plåtningen".
Kram Anita

Ulla sa...

Det är otroligt när du berättar vad som kommer upp från jorden! Härliga vårbilder du har tagit.

Felix sa...

Oj, så mycket sten i åkern! Blir säkert bättre potatisar utan dem!

Nu går det verkligen med expressfart i naturen. Man önskar man kunde bromsa lite för att hinna njuta av allt som blommar, samtidigt som vi njutit av det varma sommarvädret. Vårblommorna är ju inte gjorda för sådan värme tyvärr...

Vårhälsningar
Elisabet

Birgitta sa...

Nu har datan tillfrisknat efter allt strul. Det sista var att mitt lösenord inte fungerade, men passade på att byta ut det nu.
Inte trodde jag att ni hade så mycket sten på slätta. Vi har minsann inte haft någon maskin att plocka sten med, utan det har varit handkraft som gällt.
Ha det så gott i sommarvärmen.
Kram Birgitta

Black Iris sa...

Att du kör traktor och dessutom med vagn blir jag otroligt imponerad av och att du sen inte är så bra på backen gör väl inget.
Vilken häftig mackapår som tar upp både sten och ogräs..

Kram Maidi

AnnaKK sa...

Kan tänka mej att det är full fart som gäller ute på åkrarna nu. :-) Häromkring är det inte så många som odlar mer än vall numera, men det finns några jättestora majsfält som man kör förbi när man ska in till "byn", och där har det harvats och (tror jag iallafall) gödslats. Undrar just om det ska bli majs där i år igen, eller om det är dags att växla gröda nu. En gång fick jag för mej att stanna och titta lite närmare på den odlingen, och det var en rätt häftig upplevelse att gå in en bit i "majsskogen" - lite djungelkänsla!? :-D Men mer än några meter in vågade jag mej inte - tänk om jag hade gått vilse i fältet!! 8-X

Jag förmodar att kråkan hittade sin fralla på någon utfodringsplats för vildsvin. :-)

Ha en fin dag!