2011-06-15

Gallring, rensning och feber

Så här års är det ogräsrensning som står på Jannes dagordning. Både potatisåker och grönsaksland ska bearbetas, oftast mer än en gång per sommar.

Så idag när vi var lediga enligt schemat så såg barnen till att de fick följa med ner en liten stund, mitt jobb var att hämta dem (och passa sockerkakan i ugnen och laga mat).


Albin och "drängen" hjälps åt att luckra runt dillraden så att regnet (om det kommer) kan nå ner och sätta fart på tillväxten.
Hanna (vars kepa blåst av en sekund innan jag tog kortet) tyckte det var bättre att leka häst med Pappa. En tålmodig man är det jag har som orkar ha en dotter på ryggen samtidigt som han rensar och gallrar dillen.


Tyvärr har det i eftermiddag visat sig att barnen har blivit sjuka: feber. Så det är två små barn som redan sover i sina sängar nu. Krafterna var slut.

Sockerkakan? Platt fall kan man säga. Men den går nog åt den med...

//Bonnfrua

5 kommentarer:

Ulla sa...

Lite grädde och jordgubbar så blir kakan fest. En sådan far måste premieras och det blir medicin till smådrängarna!

Evatina-beth sa...

Misslyckad sockerkaka är oftast godast,och så får man äta så mycket man vill.
Kram Eva

hugan sa...

Säger som ovanstående talare, de där misslyckade kakorna, gärna för lite gråddade är såååå godast! Hoppas den smakade mumma och att de små liven nu kryat på sig!
Min rygg skulle inte palla den där ogräsrensningen! Dessutom med en liten på ryggen! Kors vilket tufft pass! ;D

SV; ang panik inför semestern på min arb.plats, det är nu det dräller in ordrar på jobbet, därav panik och lördagsarb. Man tycker att det går att beställa långt i förväg lixom...nä min semsester den rubbar de icke på, den är bestämd sedan länge, två veckor kvar!!!

Ha en skön vecka med pigga ungar nu! Kram

Black Iris sa...

Ujuj, sicket jobb att ligga där på knä och rensa. Ja det är ju sånt som måste göras och han verkar ju haft god hjälp...

Kram Maidi

Jen sa...

Åhh så härligt att se fler sitta med sådana där "lucko" rensare. :D (åtminstone heter våra så) Jag jobbar deltid på en kravmärkt grönsaksgård och där är det rensning så man nästan spyr på det. Men hellre lite slit än förgiftade grödor i magen. :P

Svar: Tanken är att vi ska komma igång med en grönsaksodling och att det då ska packas just grönsaker.
Morötter, rödbetor, lök, potatis mm. Förhoppningsvis ska vi få ut så mycket av markerna att det behövs ett ställe att paketera på. :)
Självklart får du länka! Jag gör gladeligen detsamma. :D