2011-10-22

Disco och morötter

I början av veckan kom Albin hemstudsandes och berättade att det var disco på fredag! En sådan tillställning får man ju inte bara missa när F-3 har disco tillsammans. Lapp om evenemanget kom hem någon dag senare och sedan har det varit nedräkning. Enligt sonen var det det enda samtalsämnet i skolan i går, vilka som skulle komma och vad man skulle ha på sig. :-)


Det bor ju tre barn i den ålderskategorin här i byn så det samåkning av, och vi fick blev de som inte behövde köra den här gången. Vid tjugo i sex gick Albin över till grannas där de blev hämtade av tredje tösens föräldrar. Framåt halv nio blev han hemskjutsad ända till dörren, det var en trött men glad kille som kom hem. Full av korv, saft, godis och chips...

Viktiga saker det där...


Som brukligt är på lördagar var det Pigge som skulle få ett besök av liten dam. Naturligtvis fanns det med en påse med morötter även denna dag. En muta kanske eller bevis på uppskattning. Det beror nog på vem du frågar.


Pigge käkar morötter. Han blir serverad ur en skål för att han inte ska nafsa efter Hannas händer efter mer mat.
Hunden Foxy (?) fanns med på ett hörn idag, även hon gillar morötter!!!


Den stora hästen Anjette brukar också få morötter, rätt ska vara rätt!


Nyryktad, sadlad och klar tillsammans med liten dam som har stallskor, ridbyxor, säkerhetsväst under hästjackan och hjälm. Bara att ge sig ut i blåsten...


//Bonnfrua

9 kommentarer:

Birgitta sa...

Du ser att barna börjar bli stora nu och ska ut på egna äventyr. Roligt att det finns fler barn i närheten när man bor på landet.
Önskar dej en fortsatt skön helg.
Kram Birgitta

ormbunke sa...

Kul att få läsa om dina dagar på gården. Tack för att du tittade in till mig. Anita

hugan sa...

Mysigt med disco, skönt att han trivs så bra med skola och allt runt omkring! Och så smart att servera morötterna ur en skål..! Hon ser så proffsig ut i sina ridkläder! Härligt! :-)


Men du! Foxy, är det en nerklippt Lagotto (som Elsan)?? Det ser ju så ut!

Ha nu en skön söndagskväll!

Stina sa...

Så fina bilder.:-) Stina

AnnaKK sa...

Åh, det var tider det när barnen skulle på skoldiscon och så där. Kul!!! :-) Och det blev framförallt inte så sent innan de var hemma igen! Nu i lördags (eller ska vi säga söndags!?) så var inte sonen hemma förrän vid 4-tiden på morgonkvisten. 8-X Han hade varit "taxi" åt några andra som skulle ut och roa sej i Kristianstad...

Man brukar ju säga att vägen till djurens hjärta går genom magen - så det är klart man ska ha en stor påse morötter med sej till stallet. Fin-fint när det räcker till hunden också! :-D Och som jag har sagt förr: De passar så jättefint ihop, Hanna och Pigge!!! :-)

Tack för omtanken ang min tumme! Dock var det ingen större skinnbit som försvann i samband med potatisskivandet i lördags - men det är ju märkligt att man aldrig lär sej att sluta skiva i tid, innan man kommer så där farligt nära skärbladet (eller vad det heter). Det här var väl tredje gången jag klantade mej... :-I

71:ans blogg sa...

Hej på dig!! Det var ett tag sedan...
Som alltid mycket läsvärt och fina bilder.

Det här med "första" discot är en STOR grej för barnen...minns mina egna när de kom hem med lappen och det lyste i ögonen.

kramis Millan

Polargrevinnan sa...

Härligt att det anordnas disco för de yngre. Alla kan dansa med varandra och ha kul.
Fina foton du visar. Jättegullig liten häst med en likadels liten flicka.

Jen sa...

Härligt! Klart hästarna (och hunden) ska ha morötter. :D
Disco! Det var tider det! :P

Ang. morötterna. Hur orkar ni skörda alla för hand? Eller är det kanske inte så mycket ni har? Här är det otaligt många ton (ca. 5 hektar) som ska upp ur backen och skickas till mängder av affärer 2 ggr i veckan.
Men i början av säsongen samt till torg och marknader dras de upp för hand. :)

Black Iris sa...

Vad härligt för Hanna att få ha en träff med fina Pigge varje Lördag.
Hon ser allt stolt ut..
Bilden på den stora hästen är så fin.

Kram Maidi