2009-08-19

Emballageproblem

I går när mina "bloggpunkter" var inmatade på nätet kom det en flock med kanadagäss och landade på grannens åker som ligger i mitt synfält när jag sitter vid datorn.. Det brukar inte vara gäss-problem här omkring (de kan käka rätt mycket säd och förstöra för bönderna) men nu har de hittat hit, eller dit vad man nu säger. Kanske är det för att det är ärtor som växer där, vad vet jag??? Det har skränat flyttfåglar häromkring hela dagen tycker jag.


Som sagt, Albin och jag var hemma idag. Det visade sig att han var feberfri och pigg, så så var det med det. Fast han har njutit av att vara hemma själv, det märks! Han har sjungit och trallat och byggt med klossar och lego i köket idag, när han inte varit ute och grejat. Det var mysigt att ha honom "runt benen" när jag tog mig för att göra mer äpplemos.


Är han månne ingenjör i uppgående?


Flugsmällaren.

När jag höll på med mina äpplen och styrde så skulle Albin slå flugor. Resultatet var väl inte så många träffar, men han hade skoj och det är ju huvudsaken!

Hur mycket klet är det inte innan man är klar?

För att inte tala om disk, hur många gånger har jag diskat "skrällena" idag egentligen?`Det är ju för väl att man har rinnande varmt vatten i kranen! Det är verkligen inte alla förunnat att ha det så bra...

När det var dags att äta lunch var äpplena iallafall passerade/mosade och väntade bara på socker, att få svalna och sedan hamna i burkar. Där uppstod ett dilemma: burkar hade jag, men inte några lock! Varför blir det så???? Är det bara i mitt skåp de försvinner? Vart tar de vägen egentligen?????

Hur som helst skulle det lämnas in ett prov på nytröskad vete, det är ju skördeväder! Det lämnar man in i Skänninge, så när jag hämtade Hanna på dagis tog vi den vägen hem och lämnade in provet. Det gör man för att se vilken vattenhalt säden har...

Ja för att slippa förklara något jag inte kan så bra själv så kan dessa värden tala om för en om det är bra bak-egenskaper i säden eller inte. Sammanfattningsvis: Går det att ha den till mjöl eller blir det foder? Det är den frågan som bönderna vill ha svar på så här års, det gör nämligen skillnad i priset. Fast nu gällde det vete som vi ska ha själva att mala mjöl av till butiken och då måste det ju gå att baka med det.

Då passade vi damer också på att besöka Ö&B för att inhandla lite emballage...


Ca 18 kg mos.


Albin kom in med dessa blommor till mig idag!
Visst blir man lite rörd?!

Vete.

Hur kan det komma sig att trots att jag knappt inte har varit i närheten av en bondgård innan jag träffade Janne så har han lyckats "bonnisera" mig? Att få stå och känna lukten av nytröskad säd och sedan känna den rinna genom fingrarna... det är något alldeles speciellt.

Här är en som tar sådant för givet...


2 kommentarer:

Lovisa sa...

Hej hej! Går febersjukan i släkten eller? Jag har varit hemma med Hugo idag för att han har haft hög feber och ont i huvudet. Albin verkar ju dock lite piggare...skönt!

Härligt med så där mycket äppelmos. Marcus är nog lite besviken över att hans fru inte gör sånt där smarrigt att ha på gröten och i filen. Han gillar det ju verkligen.

Ha en skön kväll...kram på dig!

Mia sa...

Hej
OH vad mycket äppelmos VILL HA!!!!!
Vi har ju inga äpplen i år... buhu...
Kram