2009-08-20

Bokbussen

För drygt två år sedan var det två damer som ringde på vår dörr en eftermiddag. De undrade om det var möjligt för oss att låta Bokbussen stanna på ladugårdsbacken varannan vecka i ca 20 min/gång. Det tyckte jag gick alldeles utmärkt, så nu har vi biblioteket hos var 14:e dag. Smidigare kan det inte bli!
Kan ju ärligt erkänna att skulle böcker behöva lånas inne i stan på bibblan bleve det nog inte så många lån... men nu när kommunen har en sådan bra service med sin bokbuss så ökar mina bibliotekslån avsevärt. Visst är det en bra grej ändå, att man får låna böcker att läsa/lyssna på alldeles gratis! Vilken förmån egentligen... hela världen kommer till en genom läsning. Just nu lyssnar jag mer än vad jag läser, har ju ett sådant jobb att jag kan lyssna under arbetstid... Det är verkligen behändigt!


Sommarens böcker.
Vår ladugårdsplan har inte behövt agera uppställningsplats för bokbussen under sommaren, den har haft semester. Så vi hade laddat med böcker till mig och barnen. Samlade ihop alla i en hög från hela huset, visst var det hög? Vissa barnböcker var det sannerligen skönt att lämna tillbaka, att läsa dem varje kväll i två månaders tid blir lite väl mycket..."Skynda dig Hanna"

Bussen som för världen till Skärstad.


Kvällsmat, Hanna var trött!!!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Blev det några nya böcker? Vilken lyx att bibblan kommer hem så där, men det kan ju vara bra när allt annat ligger långt bort.
"Lita gumme", fick hon i sej mackan innan hon slocknade helt?
Kram mum

Anita sa...

Hoppas ni hittade några nya bra böcker.
Såg att ni hade läst Emiliaböcker i sommar!
Ellen och Emilia tycker att Hanna var så söt på bilden med mackan och att de såg hur trött hon var.

Kram Anita, Ellen o Emilia

Mia sa...

Men lilla Hanna... pluttan. Så trött. Skönt att få sova sen då =)
Gott med bibliotek vid dörren. Borde själv låna mer, men det blir liksom inte av att man åker ner till stan när man kommer hem...
Kram