2009-08-21

E lita å...

Idag tog barnen och jag oss fritt och stack ner till den vackra Kinda-bygden. Första anhalt blev i Moby där Mormor och Morfar bor, ja mina alltså, det är ju så låååååååååångt att skriva Gammelmormor och Gammelmorfar, fast nu gjorde jag ju det ändå... :-)
Moby

Tänk vad mycket av min uppväxt jag har varit i denna lilla röda stuga invid skogskanten! Så många minnen och vad mycket jag har lärt mig!
Skala potatis, göra köttbullar, göra äpplemos, virka, sticka, brodera, väva... listan kan göras lång! Men kanske kan man sammanfatta det med att jag fick en husmodersutbildning under min uppväxt. Och det är verkligen inte fy skam, det är något jag är så tacksam för!!!!!

Gammelmorfar Elias åkte hiss med barnen!

Denna trapphiss är så spännande att åka i så att toabesök tar hur lång tid som helst eftersom de ska åka var för sig upp... istället för att gå. Men så är det ju när man är barn, och så ska det ju vara! :-)

Eloped.
Morfar tog även med barnen på turer med sin eloped. Gissa om lyckan var enorm då!!!
Mormor Britta.

Ja, jag vet! Du gillar inte att vara med på kort men det här kortet blev så jättebra att jag inte kunde låta bli!

Tallrikar.

Vi blev bjudna på blåbärspaj, och det var hur gott som helst! Men när jag dukade fram så tänkte jag på "nya och gamla" tallrikar.

Det är som så att den ljusa till vänster alltid har kallats "den nya" av oss barn. Det blev väl några kompletteringar av djupa tallrikar när vi var små och så var de "nya" lite ljusare i färgen, konstigare är så är det inte. Men hur länge kan man kalla dem nya???? Det är nog 30 år sedan de inhandlades! Ytterligare en sak man kan filosofera över om man vill...


Bonde på tillväxt.

Vi hade fått en beställning på krondill som vi levererade när vi kom till Kisa, den fick åka i barnvagnen.


Sömntuta.

Hanna tog tillbaka sin vagn när den blev tillgänglig igen och så passade hon på att ta en tupplur!


En av Mammas rosor.


Olagligt?
Morfar Roger skulle åka och parekera sin tjänstebil och fick då några passagerare... Kolla in Hannas beundrande blick på Morfar.

Legodax.


Albin fick Morfar att bygga med lego, har han gjort det förut????? :-)
När vi skulle äta kvällsmat innan vi styrde kosan (inte kosssan) hemåt sa Albin: -" Hanna är e lita å, eller vad är det ni säger?" Han menade naturligtvis "e lita e". :-) Det lät så kul så jag lade det på minnet så att säga.

Mormor visade också bild på kusinerna när de hejade på Marcus när han var ute och "skente" (märks det att jag varit i Kisa och Moby idag eller?????). Så efter det har de övat flitigt på hejar-ramsan som min lillebror hade när han var lite mindre än vad han är idag: "Heja Sverige Sixten böu, det är det som susen gör.
Bakgrunden till det är ju att jag som storasyster hade lärt mig "Heja Sverige frisk humör..." och att Marcus hörde fel och gjorde om ramsan.
Nämnas bör också att Mia, lillasyster, inte hade något lag att heja på vid t ex ishockey VM eller så, för vi syskon hade ju redan "paxat" var sitt lag. Så då blev det: "Heja målvakten!"

Vilka knasiga minnen man har! En enda kompott, allt från tallrikar till Sixten Böu!

3 kommentarer:

Anita sa...

Vilken härlig, händelserik dag ni hade. Tänk vilken lycka med trapphissen, vet att jag själv gärna ville prova en så´n när jag var liten men tyvärr fick jag inte det.
Ha en bra dag.
Kram Anita

Mia sa...

Oh, vilket fint kort på mormor!!!! WOW.
Ha ha, vad roligt med alla minnen.
Jag minns när de "nya" tallrikarna var nya så de kan inte vara 30 år... men mycket väl 28 år... =) men nog är de väl fortfarande nya hihi.
Kram

Anonym sa...

Det var kul att ha er här en stund och tack för de äpplen vi fick. Så här har varit äpplemostillverkning i dag och resultatet blev så där en 16 kg. Det betyder att vinterns behov är räddat med råge
Kram Gammelmormor