2009-08-17

Husmodern sätter fart

I gårdagens blogg nämnde jag att det blåste. I morse var ytterdörren blockerad när jag skulle iväg till jobbet, men jag kunde putta undan det som blockerade den med just densamma.


Hur kan det blåsa så pass???

Min arbetsplats, gurkplantor i långa rader.Gurkor som ska skördas med hjälp av en liten kniv.

När jag kom hem höll Janne på att grilla med sitt nyförvärv: elgrillen han ropade in i fredags på auktionen. Så mumsigt att komma hem och få maten serverad! Det är vardagslyx det!
Måste bara göra reklam för min "granntant", hon har börjat blogga!!!! Hon skulle inte vara sämre än sin granntant, så nu finns det ännu en blogg att kolla in. Så passa på... :-)


Har ni varit med om att man får ett ryck ibland och är så effektiv så att man nästan skrämmer sig själv??? Nästan ett sådant ryck fick jag idag, och det var tack vare att Janne tog hand om barnen som jag lyckades ro i land alla projekt. Egentligen var det inget märkvärdigt, men jag känner mig ändå stolt över vad jag åstadkommit! Det får man väl???


Jag började med att plocka äpplen, Hanna hjälpte till.

En korg med äpplen räcker inte så jättelångt, men det fick räcka idag! De är inte helt mogna än men eftersom blåsten skördar sina offer tänkte jag att det var dags att börja ta hand om dem om jag skulle hinna med det!


Häromsistens köpte jag en atteralj på en stormarknad.

Kan rekommendera den starkt! Jättesmidig när man ska skära äpplen till mos, paj eller nåt. Tidsbesparare! För även om jag känner mig husmoderlig idag så måste man ju ändå få ta lite moderna genvägar, eller hur? ;-)

När det var dags att montera köttkvarnen på hushållsassistenten och den tillhörande passeraren var det dags att ringa Mormor. Ska kniven var med eller inte när man monterar?
Samma fråga varje gång, som tur är har hon svaret.
Det skulle den inte! Jag monterade ihop alla bitar och vände på "bochen" för att vara beredd när äpplena skulle mosas efter att ha mjuknat i kastrullen... ack ack ack, den nya modellen som jag förlänades i vintas är annorlunda! "Benet " på kvarnen nådde inte ner till bänken, så det var bara att lägga dit en burk så att den stod "stadigt". Varför ska de ändra på allt jämt???

Mot alla odds så fick jag "mosgöraren" att fungera nästan lika bra som Mormor alltid har fått sin att funka genom tiderna. Även den grejejn har de ju ändrat på, så barndomens äppelmos-görar-tillfällen (med den omtalade skruven) skevar lite mot hur min dyliga ser ut. Det har tagit några gånger för mig att lära mig, men det tar sig... Smidigt är det iallafall.


Barnen sov trots att jag väsnades i köket.


Moset är klart, väntar bara på att få i sig lite socker.
Äppelgele´ på G.

Jag tänkte prova på något nytt och gjorde en liten sats med äpplegele´. Det var inte så svårt, men än vet jag inte om den stelnar... :-) Vilken tur att Svärmor bor 10 steg bort och har en saftsil och braiga rostfria bunkar att låna vid såna här tillfällen!


En liten kanelbit i gele´n.

Dagens "skörd".
Mitt i allt testade jag att göra pressgurka på vanlig slanggurka. Med flit har jag inte haft i persiljan, den ska man klippa i strax före serveringen annars blir det lite beskt.
Nu är det bara att stoppa ner mos och gurka i frysboxen. En annan dag får det bli mera mos... men inte idag!

Hur skulle jag klara mig utan den här boken???


1 kommentar:

Anonym sa...

Va´duktig du har varit. Det där med äppelgele´verkar spännande.
Jag har klippt hallonhäcken...
Kram mum