2009-08-16

Hus-modern

Höstvindar.

Det är vad som blåst över slätten idag! Riktiga stormbyar har fått huset att skallra (iallafall altantaket) och det har varit svårt att öppna köksdörren eftersom vinden har legat på direkt från det hållet. Skolstart imorgon... för grannens tös vill säga, våra barn är ju inte riktigt så stora än. :-) Så hösten är väl i antågande. Men vad gör väl det??? Det är ju snart vår igen... :-)



På förmiddagen tog grannfrun och jag oss en liten tur till Björkeberg. Denna enorma metropol ligger mellan Maspelösa och Västerlösa, mitt på "slätta". Där finns det en liten butik med allehanda saker som kan behövas i ett hushåll. Glasburkar, saftflaskor, bakformar mm mm. En helt underbar butik med en helmysig innehavare med dottern i en sele på magen. Jag känner mig så inspirerad att ta itu med äppelmos och lite annat smått och gott. Har du vägarna förbi tycker jag absolut att du ska ta dig en sväng in där!



Under tiden som jag var iväg på min husmodersutflykt tog make och barn en tur till residentstaden. De var både på Biltrema och Jula... är inte det lite "gubbiga" utflyktsmål? :-) De hann lagom hem till ett litet spontant kalas för sonen med grannarnas flickor.

Vi bjöd på glass, jordgubbar och flarn.

Albin, dagen till ära tog vi fram sugrör.
En sån liten sak ökar visst kalasfaktorn enormt!

Hanna, Emilia och Ellen.

Barnen lekte både inne och ute i blåsten. Som vanligt var det full rulle, och med tanke på att barnen känt varnadra och umgåtts sedan de var nyfödda så funkar det bra när de leker. När Hanna får vara med Ellen är hon lycklig! Tänk att få vara med en så stor tjej!


För några veckor sedan fick vår dotter följa med Ellen och ge ett lamm "välling" som Hanna sa. Ett av deras lamm var alltså ett flasklamm och Hanna fick hjälpa till att mata det. Gissa om lilltjejen höll på att spricka av stolthet efteråt! :-)


Nu är det dags att ställa om huvudet till arbete igen. Det är ju dags att bege sig upp i ottan imorgon igen. Men jag är väldigt glad att jag har ett arbete att gå till! Det är ju inte alla förunnat nu för tiden precis.

1 kommentar:

Anita sa...

Ja vi får tacka så hjärtligt för igår. Det var ett riktigt 4-årskalas!