2009-08-15

Tomtar på loftet

Vissa dagar har stunder som man önskar att man kunde snabbspola så att de går över fort liksom. Denna eftermiddag hade sådana stunder... En trött och arg son, en ännu grinigare dotter och så en ilsken fru till den genomförkylde och supertrötte maken. Då kan ni tänka er scenariot... det är då man vill snabbspola tills alla är på bra humör igen.

Men som någon sagt: -"Tiden är demokratisk, alla har 24 timmar varje dygn." I Tanzania säger man att "tiden kommer" medan vi säger ju att "tiden går". Om du funderar på det en stund så märker du vilken enorm skillnad det är i tankesätt!

Efter en pressad morgon och förmiddag med krondill- och dillpackning kom Eivor för att fira Albins födelsedag. Hon är Jannes "låtsasmormor" och tillhör släkten lika självklart som någon annan. Vi bjöd på flygande Jakob och äppelpaj till efterrätt. Jag fixade käk och lite annat plock när Janne och barnen levererade ovannämnda sagda ateraljer. Med andan i halsen och stresshormonerna som tangerade överhettning hann vi klart allt innan det var lunchdags.
Det var efter den urladdningen som allas humör gled på sned så att säga. Men så småningom rättade det till sig igen och nu när Hanna har somnat och Albin är på god väg (Janne berättar någon bonn-historia för honom) så har lugnet lägrat sig över oss igen.


Albin skriver sitt namn för första gången själv!

Hanna gjorde sammalunda.

H är ju som det ska, A är upp och ner, N är en liten härva av något och så A går det att urskilja med god vilja. Hon är ju bara 2½!

Igår var det "favoritfrökens" sista dag på barnens dagis. Hon berättade att Albin sagt att han var arg på henne för att hon slutar, vilket jag har förståelse för... Hon hade gjort diplom åt barnen och plastat in dem. Det tyder ju på sådan omtanke och det värmer i modershjärtat!
I torsdags när det var födelsedagsfirning här så fick grabben två nya pussel av farmor. Dem har dotera redan lärt sig! Det med 15 bitar går som en dans och det med 20 bitar skulle jag hjälpa henne första gången idag, sedan rasslade det bara till så var hon klar!

Till 4-åringens försvar ska sägas att han grejade 15-bitarspusslet som en dans han med, fast lite lite långsammare...


Trött och sammanbiten.Fotograf: Hanna.


Tösen fick testa att ta kort med kameran, förutom alla närbilder på bordsskivan så tog hon detta kort!

Tomtar...

I en av fyndlådorna igår på auktionen så fanns det tomtar och annat jul-grejs, bla tomtebloss. Vi testade två stycken men resultatet var avhängigt av att de var fuktiga, dvs funkade inte alls, de rykte bara lite. Så jag letade fram ett gammalt paket från en låda här hemma med dyliga och så tände vi...

Känner du doften????


Tindrande barnaögon i mitten av augusti!


3 kommentarer:

Mia sa...

Oh, vad duktiga de är att skriva sina namn!!!
Hi hi tänkte på filmen "Click" när du skrev om att vilja kunna snabbspola tiden. Har du sett den? Han kan iaf snabbspola tiden om han vill, men det får konsekvenser. Bra film! Rekommenderas varmt.
Kramar

Lovisa sa...

Hihi...du skriver så roligt! Det var ju ett jättebra kort på dig som Hanna tog. Du var ju mitt i bild iallafall :o) Idag har Hugo tagit 26 bilder bara på Tv:n ;o)

Hoppas ni får sova gott inatt...vi ska snart krypa i säng. Det ska bli skönt!

Kram på dig!

Anonym sa...

Hanna är ju en riktig stjärnfotograf tycker jag.
Är det inte lite... tidigt med tomtebloss och tomtar, men varför inte, lite mys kan man ju ha när som helst.
Vilken fröken som delar ut diplom, vad kul för barnen.
Kram mum o dad