2009-09-21

Islossning

Idag var det dags.
Det fanns bara ingen återvändo.
Alltför länge har jag skjutit på det.
Så nu tog jag itu med det!
Vad?
Jo, frosta ur frysboxen så klart!
Kolla in isbildningen på kanten!
Inte bra för elräkningen!
Varmt vatten för att snabba på proceduren.Oj, vad saft jag har!

Det fanns en hel del som "var gömt i snö..." tyvärr blev jag tvungen att slänga en del som var alldeles för gammalt. Varför blir det så? Varför kan man inte ha ordning på saker och ting och se till att äta upp maten innan den blir för gammal?


Nu inbillar jag mig att jag har bättre koll på läget, ett tag framöver i alla fall. :-)

Men jag hittade lingon, så det kan bli några få burkar med hemgjord lingonsylt när andan faller på. Och bröd, jag som trodde jag var tvungen att baka, men icke...

Albin, vår lille store son. Han harvar med sin feber runt 39-40 grader. I förmiddags var han ute en tur i traktorn med Pappa, och passade på att sova. :-) Tappert har han försökt att leka idag, men jag ska erkänna att DVD:er har fått visa sitt innehåll under dagen, betydligt mer än annars! Båda våra förkylda barn slocknade så snällt strax efter halv sju, så i full vigör kan man inte anklaga dem att vara.

Nu måste jag gå ner och förbereda knyppelkursen som börjar på onsdag genom att knyppla lite till på den "gamla duken" jag började på i våras, och sedan spola upp nytt garn på pinnar. Jag är sååååååååå laddad att sätta händerna på det nya mönstret jag köpte i somras i Vadstena... Det blir grejer det med många par och nya utmaningar! Bilder kommer väl vad det lider, men än finns det inget att visa!


3 kommentarer:

Mia sa...

Konstigt att så många i familjen är sjuka samtidigt... Hoppas som sagt att mor tuta o jag klarar oss - o att ni oxå gör det!!!
Vad duktig du är som frostat av frysen... jag borde oxå göra det, men kommer liksom inte till skott. Vi ses i helgen!

Kram!

Anonym sa...

Stackars er som har fått så mycket feber och förkylning. Ellen hade inte sett några grannbarn idag, hon var hemma för det har varit studiedag.
Krya på er små grannbarn!
Kram Anita

Hemmafruns hörna sa...

Bra gjort med frysen! Skulle gjort detsamma, men det är ju så bökigt... Vår frys är proppfull och jag tror vi har mat för flera år framöver! Gläder mig till att höra mer om knypplingen. Min syster höll på med det en gång i tiden, men jag har aldrig försökt. Verkar liksom lite för pilligt för mig;0) Ha en bra dag!