2009-09-13

Saxtorp

Idag var det dags för församlingens upptaktshelg inför det nya läsåret. Vi begav oss den dryga milen till Vadstena och Vätternkyrkans sommarhem: Saxtorp. Jag hade aldrig varit där tidigare, men när vi parkerade brevid de andra bilarna insåg jag att bakom buskaget var Vättern, och det kanske mindre än en meter från främre stötfångaren!


Det gick "gäss" på sjön idag, så blåsten låg på men solen gjorde sitt yttersta för att vi skulle få ha det bra och skönt ändå.


När vi kom in i det stora "allrummet" som sträckte sig genom hela huset med stora träbord och långbänkar, trasmattor på furugolvet och full takhöjd mellan takstolarna, så satt stora delar av församlingen redan där, några vid borden andra på stolar. En eld sprakade hemtrevligt i kaminen och utanför lyste solen på det blå vattnet som skummade.


Trots att vi är en liten församling var den yngsta precis fyllda 2 år och den äldste 90 +. Det är ett stort åldersspann, men vad gör väl det?


Barnen satt längst bak och ritade och lekte med leklera, tills en av femåringarna började dela ut små portioner lera till alla (inklusive Viktor som predikade)! Det gjorde inget, barnen fick liksom finnas! Som förälder uppskattar man ju det enormt! Barnen får finnas! "Låt barnen komma till mig..." sa ju Jesus.
Saxtorp.
Efter lite kaffe var det dags för det som så högtidligt kallas för "församlingsmöte". Eftersom alla fått i sig lite fika och barnen var ute och sprang av sig uppdämd energi blev det rätt så familjärt. Inte nåt uppstyltat där inte! Den stora frågan var ju: pastor!


Eva-Lisa slutade ju sin tjänst i augusti, så nu har man sökt efter en ny och funnit honom! Det blir spännande att se vad som blir av detta...Sammanfattningsvis så har vi haft en skön dag nära Vättern med goda vänner, sol och blåst samt god förtäring! Sämre kunde man ju ha det!

2 kommentarer:

Anonym sa...

VIlken mysig dag det låter som! Härligt när församlingen verkligen är familj!!!
KRam Mia

Hemmafruns hörna sa...

Spännande med ny pastor! Låter som en god församling att vara en del av. Ha en god dag vidare!