2009-11-14

Marmelad i juletid

Julförberedelserna verkar ha kommit igång i stugorna runt omkring, läste på Grannens blogg att de bakat saffran. Smarrigt!


Men var kommer marmelad in i bilden kan ju vän av ordning då fråga sig?
Jo, lördagen innan andra advent har Sjökumla missionsförsamling en försäljning/auktion från vilken inkomsterna kommer att gå till något projekt i Centralamerika. (Oupps har glömt vilket land!)


Precis som de senaste åren tillverkas det även en receptbok av oss i grannskapet, i år med tema "matbröd och marmelad".


I somras testade jag att göra blåbärsmamelad (med lyckat resultat) och tänkte att den kan jag ju bidra med till receptsamlingen. Men för att göra det var jag ju tvungen att lista ut hur jag hade hötat ihop marmeladen förra gången.

(När jag läser igenom min text inser jag att "hötat" nog inte precis är rikssvenska, men det får stå kvar, för det är ju så jag säger...)


Så ikväll tog jag upp lite blåbär ur frysboxen (som jag plockade med Morfar Elias -03!) och försökte göra om min bravad.


Här ser ni resultat i bilder:
Blåbär och äpplen (för att få pektin så marmeladen "tjocknar")
Ner med allt i kastrullen, äpplen rev jag med skalet på.Koka lite sakta.Så här ser resultatet ut.
Om du tycker det verkar smarrigt kan du antingen gå på föräljningen och köpa en burk eller så inhandlar du receptboken och gör din egen marmelad. :-) För den är jättegod!

Ingen smygreklam här inte! =0)2 kommentarer:

Hemmafruns hörna sa...

mmm. Nog blir jag sugen, och nog skulle jag vilja komma på försäljningen... men det är lite långt att köra;0) Härligt med julförberedelser! Lycka till med insamlingen!

Birgitta sa...

Blåbärsmarmelad låter riktigt gott. Hoppas att försäljningen kommer att gå bra på auktionen så ni får in mycket pengar.
Kram Birgitta