2009-11-24

Oh Tannenbaum....

På agendan idag stod det saffransbakning. Så jag bet i det sura äpplet och betalade dyyyyyyrt för den gula kryddan! Men å andra sidan bakar jag ju bara lussebullar en gång om året... Vilket märks på resultatet. Det är först när jag bara har några S-formade krumelurer kvar att göra som de börjar likna tingesterna man ser så här års.

Faktiskt så var kameran framme och knäppte bilder på hur bra (enligt mig alltså) degar jäser i en plastlåda med lock. Se och begrunda:

Före jäsning.

Efter 65 minuter,
enligt receptet skulle degen jäsa uppåt 90 minuter!

Dessutom inbillar jag mig att degarna som jäses i plastlådan blir lättare att baka ut, de fastnar inte lika mycket på bakbordet och är smidigare att knåda och forma. Har du en annan erfarenhet är du välkommen att berätta den för mig!

Solen lyste ju så vackert idag så jag fick för mig att det skulle passa för familjen att umgås i skogen under eftermiddagen. Uppdrag: adventsgran!
Barnen och jag cyklade den lilla skogsvägen ner till vår skog.

Skog och skog. För mig som travat omkring i skogarna i Kindabygden under uppväxtåren är det mer som ett gärde med träd på. Ingen kuperad terräng, inga flyttblock eller stenbumlingar, bara relativt slät mark med som sagt barrskog på. Men lätt är det ju att ta sig fram, det måste erkännas. :-)

Janne kom med traktorn.
Som kuriosa kan jag berätta att Jannes morfar köpte
traktorn splirrans ny 1963, så det är en gammal trotjänare!
Barnen hoppade upp på vagnen
och åkte med pappa in i skogen.

Cyklarna fick vänta i skogsbrynet.


Fika först med nybakat saffran, pepparkakor och must!

Bara den bästa granen duger, så denna ratades!
OBS! Det är maken som är petig när det gäller granar, inte jag!


Vilopaus.

Gran funnen.
Jag bad barnen se glada ut när de satt där. Albin kommenterade att han gjorde som han sett att de gör på TV:n när de ser glada ut: visar tänderna! :-) Hanna är som vanligt inte sen med att hänga på brorsan!


Alla utom jag fick åka traktor och vagn hem. :-(


Barnens ögon lyste verkligen när de satt där och ropade "Vi vinner!" eftersom jag cyklade bakom dem. En mysig eftermiddag att minnas!

2 kommentarer:

Lovisa sa...

Åh vilken mysig familjestund! Kan tro att det kommer vara något barnen minns och kommer att prata om lääänge :o) Härligt!! Tänk vad mysigt det hade varit med lite snö på det där...fast då hade ni kanske inte kunnat ta med cyklarna.

Kram på er alla fyra!!

pastorsfrun sa...

Oh, vad mysigt ute i skogen!!! Vad avundsjuk jag blir =) Stora stora kramar Mia