2009-12-09

Pepparkaksminnen

Vår stationära dator har fått för sig att strejka, men idag lyckades jag få ut bilderna till den "lilla" datorn med hjälp av ett USB-minne...

Igår bakade vi pepparkakor. Ärligt kan jag säga att det är länge sedan jag gjorde det! Jag hade verkligen inget flyt med kaveln, måtten och gräddningen. Men när degen började sina hade jag fått upp tempot, typiskt!

Tankarna vandrade en hel del bland mjöl och kryddig deg. Barndomens julbak hemma, berättelserna om Morfar som försökte kavla degen i ett mangel-liknande valssystem som satt på tvättmaskinen(?)!!!! Det lyckades visst inte, men hade han fortsatt exprimentera hade det säkert funkat! :-)

Minnen från mitt mest exotiska pepparkaksbak dök också upp, när jag stod i Khartoum och kavlade deg till ett internationellt Lucia-firande hos svenskarna! Det ni! Det som fanns till hands var en gassugn, men det gick det med!

När barnen kom hem från dagis frågade jag dem om de ville baka, sonen skulle absolut jobba med pappa så helt enligt könsnormerna fick jag hjälp av dottern!Bakhjälp!

Hanna visar sitt alster. Det visade sig att hon kunde
det där med att kavla och
trycka ut figurer,
det hade hon lärt sig på dagis!

"Det lilla ljus jag har"
sjöng Charlotte på bandspelaren!

Så här gör man när man lossar degen från bänken!

Resultatet!


Idag har jag arbetat och kommer så göra även torsdag och fredag. Det är skönt när arbetstillfällena ramlar in! Det är ju så roligt att jobba! Det kunde man ju inte tro om mig, att jag skulle återgå till "systerskorna".

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så duktiga ni är. Visst är det kul när barnen vill vara med o stöka.
Kul att du trivs med att jobba. Har de nya skorna börjat jobba också?
Kram Anita

Birgitta sa...

Vad alla är duktiga och hinner med så mycket innan jul. Jag hinner inget.
Hoppas det smakade gott med pepparkakorna.
Ha det gott.
Kram Birgitta

Mis sa...

HEJ
Vad söt hon är Hanna!
IDag har jag försökt komma på hur sången, som Marcus alltid fick sjunga solo på går. Du vet den vi hade på alla söndagsskolfester något om markens herdar. Vet du vilken jag menar och hur är texten på den??? Blir tokig när jag inte kommer på =)
Kramar

Anonym sa...

Tack. Nu minns jag sången och melodin och allt! Du är en pärla när det gäller att komma ihåg texter!!
KRam Mia