2010-01-23

Vaken? Jo nästan...

I tisdags strax efter mitt senaste inlägg ringde telefonen. Trevligt! Speciellt med tanke på att jag fick jobb: 3 nätter på raken. Det är 9 år sedan jag vakade senast så det var med spänd förväntan jag tog mig an uppgiften. Förvarnade maken om att jag inte skulle vara till någon större hjälp här hemma förrän tidigast idag lördag, vilket stämmer!

Att vända dygnet till nattjobb är inte så svårt, konsten är att kunna vända tillbaka sedan! Igår fredag gick jag i en dimma hela eftermiddagen eftersom jag bara fick sova halva dagen. Det var inte långt ifrån att jag somnade i soffan, men så ville jag ju titta på "På spåret" så jag höll mig vaken. Vips piggnade jag till eftersom då var vi ju framme vid arbetstid...

Inte kunde jag somna! Det var bara att kliva ur sängen efter två timmars lyssnade på makens snarkningar. När jag äntligen hade somnat framåt tvåtiden så började Albin kräkas... och höll på med det till åtta i morse.

Så, en tupplur i soffan på förmiddagen blev det utan att jag skämdes. Nu hoppas vi andra bara att vi ska klara oss utan eländet som drabbade sonen i natt...


Letade i "bildgalleriet" och hittade denna somriga bild...


6 kommentarer:

Birgitta sa...

Jag beundrar alla som jobbar natt. Jag skulle nog aldrig klara att vända på dygnet så där och det måste vara jobbigt att gå tillbaka till normala sovtider sedan. Men vilken tur att nattjobbarna finns.
Önskar dej en mysig lördagskväll.
Kram Birgitta

Anonym sa...

Hoppas kristallerna lagt sig tillrätta igen och att du mår bra efter arbetspasset.
Så får vi på det allra varmaste gratulera födelsedagsbarnen som fyller år den 25 jan och även den som fyller den 6 feb.
Kramar från gammelmormor även från gammelmorfar

Birgitta sa...

Hej! Fyller du också år till veckan. Det gör mina tvillingar också. Grattis till dej, för det är väl i morron du fyller. Mina fyller på onsdag. Hoppas ni har tillfrisknat nu och snart kan åka till till mor Tuta och äta den goda rosa tårtan!
Ha det gott.
Kram Birgitta

Millan sa...

Hallojsan!!
Vilken fin bild du har tagit på svarta vinbär! Längtar till att få gå i trädgården och smaska på dessa goda bär mmmmmm.
Kram på dig! Millan

Lovisa sa...

Usch och fy för magsjuka!!! Jag blir nervös och orolig i magen bara jag läser om det. Hoppas inte bacillerna hittar hit till Mosås!

Hoppas dock att ni snart får må bra igen. Hälsa hela familjen.

Kram Lovisa

Anonym sa...

Grattis på födelsedagen!
Mum o dad