2010-05-24

Vårspaning - för näst sista gången

Tänk, det är verkligen inte länge sedan ett hundratal människor började spana efter våren första måndagen i mars. Nu är det näst sista gången för maj är snart slut.

Från massor av snö även här i Norra Götaland till mer eller mindre försommar! Sista veckan har gått från vår till sommar känns det som.

Den efterhängsna vårspanargrenen. Förra veckan var den i knopp fortfarande, nu är den nästan överblommad....

Vit astrakan som blommar. Kan inte låta bli att tänka på "Utvandrarna" när jag passerar detta träd nere i trädgården. "Astrakan-apel" som Kristina fick kärnor tillsända sig från Sverige.


Päronträd,
men det egentliga motivet får man leta lite mer efter: Spindeln som fångat ett byte i sitt nät. Om du tittar noga så kan du ana den fantastiska ingenigörskonsten!

Smultronen blommar för fullt.


Kan inte låta bli att även visa dessa blomknoppar: här ska det bli maglemer senare i höst. Ett rött gott äpple som passar både till mos och äpplekaka, samt som pektinförstärkare i blåbärsmamelad.

Det största av våra 5(!) biggaråträd, där min spanargren sitter. Nu i ljuvlig blom, snart i bara grönska och så småningom med goda bär!


Den här filuren satt där så snällt när jag fotade honom (eller henne) så den får väl vara med på ett litet hörn den också!


4 kommentarer:

Ulla sa...

Det är så fina bilder. När jag ser äppelblom tänker jag på Mors Dag för när jag var barn såldes äppelblom på samma sätt som majblommor. Här kommer de nog lagom till Mors Dag så det är fint att få njuta av dina så länge.

Helén sa...

Oj vad frukt och bär ni kommer få i sommar. Ditt spanarträd är helt gudomligt vackert. Hoppas ni hinner plocka bigaråerna innan fåglarna tar dom.
Kram

Mor Tuta sa...

Fina bilder igen,visst är det fint med alla blommande träd, jag njuter.
Kram

Synnøve. sa...

Sitter och får hemlängtan.
Till Norrköping och dess promenadaer. Till Åbackarna och rhododendrondalen.
Till Himmelstalund och hällristningarna. Till Folkparken, spårvagnar och kaktusplanteringen.
Bara genom att se på dina bilder.
Det ÄR vackert i det fagra östergyllen.
Tack för att du finns där och visar mig det.
Kramen i kylan. 4 plus....