2010-07-13

Halv rotblöta

Det var vad jag sa till maken för en stund sedan. -"Jaha", svarade han, "har vi alltså fått 15 mm regn!"

Och jo, det var precis det jag menade. När man gifter sig med en lantbrukare får man lära sig sådana saker som att en rotblöta är 30 mm regn. Det måste till så mycket för att det ska bli ordentligt blött på (eller snarare i) åkrarna.

Åskan skrällde här ett par gånger och blåsten ven genom huset innan himlen öppnade sig i några skurar. Nu hör jag hur det regnar ute igen, underbart! Min man får soooova i natt för han behöver inte vattna!!!!

Om man nu inte tycker att regnet svalkar tillräckligt kan man ju läsa detta kort som kom idag på posten och drömma sig bort till kallare, mörkare och juligare tider:

Det gäller att vara ute i god tid...

Rosorna blommar så härligt nu, men min kamera lyckas inte fånga den rätta nyansen, de vill gärna bli lite för blå. Men denna bild gör dem nästan rättvisa i alla fall.Grannens husgavel speglas i vattendroppen, samt den öppna ytterdörren.


//Bonnfrua

4 kommentarer:

Mor Tuta sa...

Vad skönt att det kommit lite regn hos er iaf.Åter jättefina kort.
vi har fått 2 mm.
Har haft en fin em tillsammans med Ölmstadsvännerna
Kram

Birgitta sa...

Här var det hel rotblöta då. Vi hade världens åskväder i natt. Det var riktigt otäckt. Det blixtrade och mullrade och skrällde i ett minst en timme. Ljust som på dagen. Jag har aldrig upplevt något liknande. Och regnet öste ner. Fick 33 mm regn i natt på det torra höet. Vi har ju fått lite regn med jämna mellanrum sista tiden, så detta behövdes verkligen inte.
Ha det gott.
Kram Birgitta

Anita sa...

Tänk att det kan regna också...
Fina bilder du tagit.
Kram Anita

Felix sa...

Då har vi fått dubbel rotblöta! Här har det åskat och regnat i eftermiddag och det kom hela 64 mm regn!! Såg även en hel del nerblåsta träd och grenar längs vägen från jobbet.

Sommarhälsningar
Elisabet