2010-07-25

Vättern-rundan

Jo, jag vet att Vättern-runda redan har varit för en sisådär 1½ månad sedan. Men vi åkte runt Vättern idag! Hör och häpna, vi tog oss en tripp i det regniga vädret!
I tidningen Land finns det en krönikör som skriver så roligt om sin "Traktorman" och alla äventyr hon får uppleva tack vare att det ska kollas på maskiner od i olika landsdelar.
Kunde inte låta bli att associera till detta idag då anledningen till vår mikrosemester var just lantbruksmaskiner som skulle beskådas utanför Hjo.

Vi åkte söderut mot Jönköping på E4:an. Vädret var inte precis klart utan snarare riktigt dimmigt och regnigt. Barnen sov, så det var lugnt i bilen!
Efter den utlovade lunchen på "Gyllene Svanen" (McDonald´s) rundade vi vattenpölen som delar Götaland i väster och öster, och ställde kosan norrut. Väl framme blev vi undfägnade både maskiner och kaffe med dopp!
Maskiner att bese, utforska och undersöka. Hanna hade med sig Jannes gamla sydväst, den funkade riktigt bra i regnet men matcha jackan... nej det gjorde den inte!


Barnen hade med sig leksaker för att orka sitta stilla i bilen.
Ett par kissepauser blev det, och jag fick ett kort på Janne när han spänner fast bältet på Hanna.
Det är faktiskt skönt när man kommer hem igen och får sträcka på sig efter en hel dag bakom ratten.

//Bonnfrua

2 kommentarer:

Ulla sa...

Det lät som en bra lösning på en regnig dag. Det är inte så dumt med utflykter ibland och särskilt i bil med hela familjen samlad. Ingen kan försvinna någonstans.

Black Iris sa...

Visst kan man få till en regnig dag helt underbart mysig och dina härliga ungar såg ut att trivas också.

Kram Maidi