2010-08-24

Cykeltur, på tur med dig...

Tänkte ta med er på min lilla cykeltur som jag passade på att göra igår. Vädret var ju så underbart med sol, lite vind och hög klar luft. Var liksom bara tvungen att ge mig ut. Så kameran fick åka där bak i barnsitsen med "säkerhetsbälte" på sig! Cykeln är Svärmors gamla kärringracer, 52 år har den på nacken, eller i ekrarna kanske man ska säga? Det är verkligen bra rull i den men sadeln har fått lite förstärkning av svart silvertejp som du ser.

Jag tog vägen genom skogen.
Det var bråda tider!

Böndernas tröskor gick för fullt, SMHI hade ju varnat för regn och oväder! Janne med sin maskin var inget undantag. Han var och hjälpte en annan KRAV-bonde med hans spannmål, det var dit jag ämnade mig.
Deras gård odlar lite mer speciella grönsaker som du kan se nedan.

Kronärtskockor, majs och pumpa.


Eftersom vi helt plötsligt fann oss helt själva maken och jag, passade jag på att hänga med ett varv i tröskan. Det brukar ju annars vara barnens privilegium, men när de var på dagis passade jag på. Det är en mäktig känsla att sitta högt där uppe och se hur havren skärs av och matas in i maskinen under en. Slår man en blick bakåt kan man se hur det fylls på i tanken av säden. Det låter och dånar (är ju inte den modernaste maskinen precis) och jag kan inte fatta hur Maken kan hålla reda på alla spakar och pedaler samtidigt som han kör detta muskedunder.

Justering av någon inställning, skärbordet och urtappning.När eftermiddagen drog sig mot kväll hade barnen tid hos frissan. Naturligtvis fick de lite annan färg i håret när de var klara och dessutom fick tösen små fina flätor:


//Bonnfrua

3 kommentarer:

Birgitta sa...

Hej! Trevlig cykeltur du bjöd på. Jag såg allt tröskorna på östgötaslätten i fredags. Åkte ju inte så långt från dej då.
Ha det gott.
Kram Birgitta

Mor Tuta sa...

Återigen fina bilder.
Barnen blev ju riktigt fina i sitt hår.
Kram,kram

Daniel sa...

Häärligt! Tack för att vi fick följa med!!!