2010-09-23

Redan torsdag

Kära nån vad en vecka rusar iväg! Har inte hunnit nåt annat än jobba den här veckan, och då har jag ju korta arbetsdagar ändå! Men det är just det som har varit kruxet! Att göra 8 timmars arbete på 6 timmar.

Du hör ju själv hur stressigt, hafsigt o "obra" det blir! Så jag hade ett snack med chefen dag. Eller ja, han hade samma sak "på hjärtat" som mig så vi var rörande överrens om att det är bättre att jag är ledig en dag per vecka istället (eftersom jag redan i början av sommaren ansökte om reducerad tid för att vara föräldraledig!). Det var ju så jag tänkt mig det från början... Så from måndag blir det bättre. Hoppas jag! Det lutar åt lediga fredagar... och det skulle ju inte vara så dumt!

Barnen har haft lite allt möjligt för sig i veckan, lekt med kompisar och "hjälpt till med skörden", men nu sover de gott!
Maken är ute och i det sista lilla dagsljuet plockar de fortfarande potatis. Det gäller att passa på när det är bra väder. Det är ju några knölar som ska upp och eftersom vi är så "stenrika" tar det tid. Livet på en pinne för en pärabonne!

I lördags fick jag dessa liljor av Maken. Han var på Bondens Egen Marknad i Linköping och levererade varor från oss, och då passade han på minsann. De har slagit ut nu under veckan och de är så vackra! Ett foto gör dem inte rättvisa, inte två heller för den delen.
I söndags hörde jag plötsligt hur gräsklipparen startade. Om möjligt "håller vi söndag" dvs vilar från arbetet. Tyckte därför det var konstigt och kikade ut. Var bara tvungen att ta med mig kameran och gå ut i ett flygande fläng:

Gräsklippare- bogserlina med "resår"- tramptraktor-vanlig lina-bobbycar.
Det var det ekipaget som tuffade runt i trädgården.

Måste bara visa skuggan av flugan som satt i bladet och solade sig.


//Bonnfrua

5 kommentarer:

Emmas utsikt sa...

Mamma säger att bondens marknad är så trevligt. Skulle vara kul att se någon gång. Låter smart att jobba 4 dagar i veckan, mer effektivt!

kram
Emma

Ps
Barnas rum ser sällan ut så som på bloggen, hehe...här är lika stökigt som hos alla andra.

Evatina-beth sa...

Skönt för dig om du får en ledig dag i veckan. Sista året jag jobbade var jag ledig på måndagar och det var toppen. Söndagarna blev extra sköna.
Ha en skön helg!
Kram från Eva

Ulla sa...

Visst är det bara måndagar och fredagar ibland. Den nya arbetstid hade jag när vi var fler runt matbordet här i huset. Det var så skönt och så belv ju torsdag en ny helgdagskväll. Hoppas det blir som du vill ha det. Go'transport där i trädgården! En fluga gör ingen sommar sägs det men en fin höst gör den du fångat. Idag kommer vår "bäbis" hem för att fira 27-årsdag så nu blir det en riktig familjehelg när vi samlas. Trevlig helg!

Yvonne L sa...

Det verkar ju itne så avstressande att göra 8 timmars arbete på 6 timmar, då måste det vara mycket bättre att ha en helt ledig dag istället!

Black Iris sa...

Ojoj, långhelg varje vecka, det skulle jag också vilja ha. Själv är jag så enormt upprörd över våra nya scheman så jag nästan svimmar. Kommer nog ett inlägg hos mig snart om det.
Nej, jag skulle blivit bonn-mora som jag alltid ville som liten.

Kram Maidi