2010-09-26

Nyheter?

Att vara egen företagare kan innebära att telefonen ringer lite när som helst. Och då menar jag hemtelefonen. När jag var barnledig kunde jag ju svara dagtid i snackluren hemmavid, men nu kan folk (som är vana vid det!) nästan bli irriterade över att ingen svarar. Trots att det även finns ett mobilnummer där man kan nå Företagaren himself på typ jämt.

Nu ska jag inte orera över det, men i dag kom det ett lite mer udda samtal. Det var en föräldrer som undrade om det fanns några nyheter här som telningen kunde skriva om hos oss eller i byn. Det var visst någon skoluppgift, och bönder har ju tid att ställa upp mitt på blanka eftermiddagen redan imorgon dag. Eller???

Nja inte riktigt kanske. Som maken muttrade lite irriterat: -"De kan ju komma 23.30 när jag äter kvällsmat, då har jag tid!" Jo, han börjar bli sliten nu, men än är det inte färdigt med allt, någon månad till med hårt jobb. Minst!

Det är ju faktiskt det jag undrar över varje gång jag ska plita ner ett blogginlägg, ja alltså vad det finns för nyheter här. Dessutom hade jag total idetorka idag så det var ju bra att NN eferfrågade något nytt, för så kan jag ju dilla om det en stund! :-)

Vindruvorna mot söderväggen är snart mogna.

Albin studsar.

Hanna gör "bomben" då man studsar ner på rumpan och sedan i nästa studs ställer sig upp och fortsätter hoppandet.Farmor blev också förärade liljor förra lörda´n från BeM.


Nu börjar det bli dags att ladda inför veckan som kommer... Årets Husmors-event infaller om några dagar. Mer om det en annan gång... :-)


//Bonnfrua

7 kommentarer:

hugan sa...

Ja du det finns alla typer i denna värld som tror man kan ställa upp hur och när som helst! Har åxå en egen företagare som vet vad det innebär..

Härliga hoppbilder!!!

Hoppas ni får en skön ny vecka!
Kram

Ulla sa...

Det är bra fräs ifrån,en del mår bra av att upplysas om att världen inte ter sig lika för alla. Här heter det hoppa rumpa och det gör barnbarnet med bravur och vi beundrar och har inte försökt själva för någon insikt fom sin egen kapacitet får man ju ändå ha. Här har vi firat minstingen i helgen och nu är det tyst igen efter att ha vinkat av på stationen. Jul nästa gång? Ja, så blir det nog. Förresten hälsa kollegan maken att vi åt hemodlad potatis i helgen och det är såååå gott. Landet börjar bli tomt så nu är dags att börja köpa från "riktiga" odlare igen.

Marie sa...

Och här kommer den som inte håller med. Inte kan man hålla reda på exakt när alla möjligen kan ha tid eller ej. Ringa och fråga kan man väl få göra då, om man inte vet? Det är ju bara för den som inte har tid att säga, nej, tyvärr, det går inte.

Evatina-beth sa...

De flesta dagar händer ju inga stora saker,men många små, som man ibland kan förarga sig över, men förhoppningsvis också sådant som man kan glädjas åt.

Synnøve. sa...

Hej mitt i höstskörden.
Jodu, det är ett slit att försöka hinna med allt. Bor på gård så jag ser ju.
Vår hyresvärd for iväg med tröskan igen....

En bonde har liksom inte 7-4 jobb. Snarare 6-24 jobb vill jag säga.
Så jag tycker du gjorde rätt. Förstår han är sliten.

Gott med egna vindruvor alltså... Är de söta i smaken?

Studsmatta eller trampoline som det heter här är flitigt brukt. Även jag vågar mig upp och studsa lite ibland. Bra motion... Man blir helt slut hihi.

Nu ska jag ut och njuta av solen en stund. Ska ta med Erri Hund som ligger här och slappar. Motion, motion....
Det skadar inte.
Sköt om er alla där på gården på slätta.
Kramen Synnöve.

Isn't she lovely sa...

Hej! Har kikat runt på din trevliga blogg en stund. Har själv en sliten bonde och precis som du jobbar jag inom äldreoms så jag känner igen mig i mkt av det du skriver =0)
Kom och "hälsa på" vettja!
Hälsningar från Öland.

Yvonne L sa...

Om det nu är så viktigt för de som ringer att få tag på er så får de väl kolla vilka kontaktmöjligheter som finns! Finns mer än ett nummer provar man väl det andra om ingen svarar på det första. Dessutom borde de väl förstå att ni kanske inte står och väntar vid telefonen på att någon ev ska ringa...
Härliga hoppbilder!