2010-10-30

Viola-dagen

Först och främst vill jag tacka för alla kommentarer i förra inlägget! Och jo visst känner jag mig lite stolt som fixade att göra en gardinspets, men målet var/är tre... Så vi får väl se!
I går var det Viola som hade namnsdag. Det innebär sedan länge att min Mormor firades, hon har det som tredjenamn (eller andranamn, blev lite osäker nu).
Hur som helst, jag hade ledigt och barnen och jag tog oss tripp till Kisa och Slätmon strax utanför.

Först på programmet stod skoinköp! Redan förra vecka ringde jag skoaffären "Skon vid Bron" för att kolla om de där braiga allväders/vinterstövlarna fanns även i år. Jo då, men de var på upphällningen. Aj då, men man kan ju rita av barnens fötter och faxa ner det till Mamma som går till affären och ställer undan två par...

Hanna hade även som önskemål att få "Finstövlaj"! Hon börjar allt bli stora damen vår lilla tös! Så efter lite fika hemma hos Mamma och Pappa traskade vi ner till nämnda butik! Och snart var vi ute igen med de nya "finskorna" på fötterna och vinterstövlarna i påsen.


Barnen vid min Farmors grav, med de nya dojjorna på som de själva valt.

Men det var ju även Viola som skulle firas, så vi styrde kosan en mil norrut till Gammelmormor och Gammelmorfar. De väntade med fika och sedan även kvällsmat: våfflor! Barnen körde slut på Gammelmorfar då han skulle leka med dem, och han var inte sen att få med på noterna. :-)


Barnen tar så för givet att man ska hälsa på i stugan vid skogskanten när man är i krokarna. Det är härligt att se de olika generationerna mötas och det på ett naturligt sätt.

Gammelmorfar.

Gammelmormor.

Barnen blev förärade virkade mössor och stickade strumpor av deras Mormor.

Så efter en lång dag "på vift" satte vi oss i bilen igen för en timmes färd hem i mörkret.

I vanlig ordning hade jag glömt kameran hemma ("Det för du jämt" sa Albin)
så korten i dagens svammel är tagna av Mor tuta!

//Bonnfrua

3 kommentarer:

Lovisa sa...

Oj, jasså minsann, var det Violadagen igår. Det missade vi helt...då hade det även varit på sin plats att gratta Alva :o) Men hon märkte nog ingenting ;o)

Hon blev mäkta uppvaktad idag istället då det vankades kalas med kompisarna på dagis.

Vilken härlig dag ni fick i Kisa/slätmon! De är så söta barnen!!

Kram på er

Emmas utsikt sa...

Skon vid bron...hihi där har jag varit många gånger.

Nu mååååste jag sova...

Kram
Emma

Ulla sa...

Generationsutbyte är en viktig ingrediens i livet, lyckliga ni som har flera led. Det där med minnet är nog något som går tror jag, det sprids och smittar. Finns det något botemedel?