2010-11-20

Fix-damm

Då har höstens försäljning i missionshuset gått av stapeln. I år samlar vi in pengar för att bygga ett barnhem i Indien för ett tjugotal barn. Den totala kostnaden är ringa om man jämför med vad det kostar att bygga något här hemma!

Men som sagt: missionsauktion! Lite annat än bara broderade alster kan man lugnt säga! Barnen har sett fram emot "loppiset", dvs ett barnloppis som öppnade eftermiddagen. Givetvis så kom allt några saker med hem till barnens glädje!

Och så var det ju den där "fixdammen" som Hanna längtat efter hela veckan! Att så lite kan vara så stort när man är barn! Det är mysigt!
Kön blev inte så jättelång vid dammen, men alla barn som var där fick meta iaf. :-) Och visst nappade det!

Innan det hela drog igång på allvar kunde man fika eller ta sig lite glögg, eller båda delarna om man kände för det. Det var varmt och trångt i det lilla missionshuset men finns det hjärterum...

Lite av utropen.

Det fanns allt mellan hemstickade raggsockor, flädersaft, godis, kuddar och dörrkransar.
Barnen stod på led för att få gå ut med de inropade tingesterna. De gav upp efter ett tag och försvann ner i källaren för att leka...

Ungefär halva barnhemmet blev betalt under denna afton!!! Våra barn hjälpte till genom att köpa lotter i ett chokladlotteri med många vinster!!!! :-)


//Bonnfrua

6 kommentarer:

4U2 sa...

Om alla ger lite blir det till sist väldigt mycket.

71:ans blogg sa...

Missionsauktion... det var längesedan jag var på sådant. I mina hemtrakter i södra Östergötland på gränsen till Småland är det högtryck för dessa fina och mysiga auktioner just nu.
Blir lite sugen...

kram kram

Anita sa...

Grattis till vinsten och tack för en trevlig eftermiddag igår. Ha en bra vecka!
Kram Anita

hugan sa...

Inte illa jobbat! Mysigt och trevligt förstår jag :-)
ha nu en trevlig vecka!

Black Iris sa...

Vilken mysig tillställning. Förstår att "fixdammen" var spännande för barnen.

Kram
Maidi

Ulla sa...

Fixdamm var ett bra ord, tänk vad mycket som blev fixat både för egnaoch and5ras barn!