2010-12-18

Redo för upploppet?

Ibland är det bara för mycket på jobbet! Den här veckan har varit... öhhhh....mindre trivsam om man säger så. Men igår fredag vid fikadags började det ordna upp sig.

Då, där vid fikabordet, fick jag en julklapp av mina arbetskamrater: en underbar ljuslykta. Efter all press, stress och annat sånt arbetsrelaterat som jag inte kan redogöra för här blev det bara för mycket!

Jag blev så glad så tårarna rann! Allt det uppdämda fick sitt utlopp och det var så skönt! Det riktigt värmde mig långt in i själen att jag fick denna ljuslykta, det var precis vad som behövdes!
Tack vare omtanken och andra saker som "föll på plats" kan jag med gott samvete vara hemma med mina planerade föräldradagar i veckan som kommer. Och det ska bli så skönt!!!!!!!!!!!!!!

Ljuslyktan samt min kyrka som jag 1973 fick av min "A-mommo" Mimmi. Den har varit med varje år sedan dess, så det är en kär raritet!

Ikväll har "grannas" varit här på kvällsmat och den sedvanliga julklappsdelningen har ägt rum. Så skönt det är med vänner som man kan sitta ner och prata med om ditt och datt, samtidigt som barnen leker där uppe. Som seden även bjuder öppnas inte paketen idag utan på julaftonen, så barnen har fullt sjå nu med att vänta, för paketen ligger ju bara där...

Alla barnen i Bengts knä.


//Bonnfrua

6 kommentarer:

Birgitta sa...

Vilken fin ljuslykta du fått. Och kyrkan som du fick ditt första år hänger fortfarande med. Vad skönt det måste vara för dej att kunna vara hemma några dagar och stöka till julen nu.
Önskar dej en skön fjärde advent.
Kram Birgitta

Synnøve. sa...

Godmorgon där ute på slätta.
Ibland ska det inte mera till för att allt ska komma på plats.
Jag är så glad för din skull.

Hoppas nu att allt börjar bli klart till julfirandet hos er.
Här är vi nästan i mål.
Ska göra lite lussekatter idag.

Ser med visst vemod på din vackra kyrka.
För många, många år sen fick vi tre syskon en varsin sådan av mamma. Min försvann efter en översvämning i källaren när vi bodde i Västerås.
Har letat som en galning efter en ny. Men det är visst stört omöjligt att få tag i.
Så nu slänger jag ut en efterlysning....
Vet du eller någon där hos dig vart man får tag i en sådan så säg till. Jag skulle bli så glad.

Ler när jag ser bilden på alla barn i Bengts knä.
Ser så julmysigt ut.

Nu ska jag försöka ordna med lite frukost här. Magen knorrar och jag är så sugen på nybakat bröd med kokt ägg och kaviar.

Ha en skön 4:de advent nu.
Kramen Synnöve.

Ulla sa...

Förstår att du haft en tuff och pressad tid. Jag förstår att det brast när du fick lyktan för förståelse för varandra berör på djupet. Nu önskar jag dig och de dina några riktigt trevliga "mammadagar" med lagom med stök. God Julspurt till dig och din härliga familj!

Anonym sa...

Tack för en trevlig stund hos er igår. Det är så mysigt med våra små traditioner och visst är det skönt att få sitta och prata en stund medan leken pågår lite på håll.
Kram Anita med familj

hugan sa...

oj så befriande skönt det låter! vilka härliga arbetskamrater!
ha nu en alldeles underbar julvecka, stressa inte!! det blir jul hur som helst ;)

Marie sa...

Men vad gör hon! Sätter kyrkan rakt över det brinnande ljuset!

...tänkte jag innan jag såg att det var ett bildmontage :D. Hoppas du får den jul och vila som du behöver!