2010-12-20

Nyfriserat

Det första Hanna sa i morse innan hon ens var riktigt vaken var: -" Idag ska jag till fjisöjen och få josa håj!" Och mycket riktigt, båda barnen har friserat sig idag lagom till jul. Det absolut mest spännande är ju att få färga håret! Som tur är, tycker jag, går den snabbt bort. :-)

Albin blev blå i håret, det ser nästan grått ut på bilderna...

Hanna fick en josa stjärna och ett josa hjärta i luggen.

När dessa bestyr var avklarade åkte vi till "Återvinningen". Det är en second hand butik som man kan lämna in grejer till (de kommer tom och hämtar!) och så säljs det till andra. Precis som brukligt är i dyliga affärer. :-)

Jag fyndade en julgransfot (den vi har får vi krupp på varje år när granen ska rätas upp i något så när vinkel mot golvet) och så hittade vi ett par stavar till Hanna (20 kr!) och riktiga trälaggar till Albin. Såna här med gammelvärldens bindningar ni vet. För att hitta skidor och pjäxor som hörde ihop... det var liksom omöjligt där i alla fall.

Båda två blev glada för nyförvärven, så vi tre har varit ute och frestat på skidmusklerna i eftermiddag. Gårdsplanen blev skottad/plogad i morse men sedan dess hade det kommit lite nysnö så det var helt enkelt perfekt före!

Hanna ska få Albins gamla skidor (de måste ställas in till henne först) men än så länge åker hon på de små från i fjol. Men faktiskt märks det att hon blivit äldre, koordinationen är betydligt bättre!

Hanna tror fortfarande att man helt ska stå still med benen och bara staka sig frammåt. Men ibland så fick hon riktig fart, hon nästan sprang med skidorna på. Huvudsaken är att de har roligt!


//Bonnfrua

5 kommentarer:

Ulla sa...

Nu får Kalla och Hellner passa sig! En fortsatt trevlig vecka.

Evatina-beth sa...

Så härligt med ungar på skidor!!

hugan sa...

josa stjärnor! fiint! (hur säger hon stjärnor egentligen?!)

Ja vilken lycka när man var liten och fick ta fram skidorna :)

Birgitta sa...

Så fina josa stjänor och hjärta. Önskar dej en skön julvecka.
Kram Birgitta

Yvonne L sa...

Men självklart ska man ha josa hår om man nu ska till fjisöjen!