2010-12-12

Tredje advent

Temperaturskillnaderna kan verkligen vara stora så här års! Igår var det "på nollan" och snöfall, idag -13 och strålande sol!

Hela familjen passade på att gå ut en sväng på förmiddagen,, barnen åkte pulka och jag lekte med kameran, som vanligt.
Nordanvinden var på besök idag, lite halvdiskret, men tillräcklig för att kinderna blev röda på ett litet kick. En sådan här dag med massor av ljus (jämfört med den grå november) blir livet lite lättare. Det är bara att konstatera: Ju äldre jag blir ju mer beroende av ljus blir jag! Inte bara för att se "pillgöra" utan även för att orka... skulle nog inte klara en mörk vinter i norr...

Vy mot öster från la´gårdsbacken.
Till barnens glädje kom gräsklipparen fram idag! De blev bogserade i sina pulkor. Hjälmarna som är på dagis behöver sannerligen komma hem om detta "spektakel" :-) ska fortsätta!

Källarkullen funkar fortfarande som backe.

Stjärtlapp ger bra fart!

På landet har vi en del djur: dessa måsar (?) kom flygande över oss, och en travhäst från grannas var ute i kylan med sin kusk bakefter.

Nu ska det laddas inför Luciafirandet på dagis i morgonbitti. Frukosten ska intagas efter lussandet och innan jobbet så det blir att förbereda ikväll det.
Barnen är så förväntansfulla! För att ge plats åt alla "berörda" har lussefirandet sedan några år flyttat till församlingshemmet i byn, så i fredags var barnen där och övade. Gissa om "stor-faktorn" var enorm då eftersom de små barnen inte var med, bara 3-5 åringarna!

Nu är det bara det att jag ska komma ihåg kameran också, den har ju en benägenhet att bli kvar hemma...

//Bonnfrua

5 kommentarer:

Mor Tuta sa...

Vilket julkortsmotiv. Du är verkligen duktig med kameran. Vi tog oss också en promenad, så jag har lite kort i kameran, men här är det ju mera skugga.
Ha det gott
Kram

Ulla sa...

Vilka härliga bilder, nästan Bullerbyn! Förresten det är väl lite Bullerby eller hur?

Anita sa...

Hur eller hur så är det hemskt kul att tolka efter gräsklipparen! Jag vet...
Ha en bra vecka.
Kram Anita

Yvonne L sa...

Visst vore det skönt om temperaturen kunde hålla sig ungefär på samma nivå hela tiden och inte hatta fram och tillbaka. Man vet ju inte hur man ska klä sig från ena promenaden till den andra...

pastorsfrun sa...

Oh, nu kan jag kommentera... försökte flera gånger igår, men då gick det inte =(
Vad härligt glad Hanna är!! Ser ju hur mysigt ut som helst!
Vilken lycka!
KRAM