2011-01-31

Bländarinställningar eller vad det nu heter!

Ännu en dag i hemmets lugna vrå för min del. Och efter telefonkontakt med doktorn så ska det så förbli veckan ut! Den här omgången med influensan har då tagit ner mina krafter. Så jag är bara tacksam att det finns möjlighet att vara hemma och återhämta sig. För det är ju bra om man rent fysiskt orkar stå, gå och fungera på jobbet innan man kommer dit igen!

Insåg till min förundran idag att min Novemberkaktus, som började blomma i just november, håller på än! En blomma är fullt utslagen nu men det finns några knoppar kvar som inte slagit ut ännu. Helt otroligt vilken blomsterprakt den har givit oss denna vinter!

Så eftersom jag ändå inte hade något bättre för mig tog jag mitt nya stativ, monterade kameran och läste i en bok om hur man gör för att ta bra blombilder. Sedan var det bara att experimentera.


Hehe, bara och bara. Ni skulle bara veta hur många kort jag tar för att få ett eller möjligen ett par som har bra skärpa!

Här har jag lurat kameran (med hjälp av bokens tips naturligtvis) så det ser ut som solen lyser in på kaktusen. Men icke! Det är fönsterbelysningen som agerar "sol" eftersom det var mörkt ute när jag höll på med mitt experiment.

Visst är de praktfulla!//Bonnfrua

6 kommentarer:

4U2 sa...

Lyckad bild! Ja, dessa blommor kan vara helt otroliga.

hugan sa...

Strålande vackert! Skulle vilja ha en sån kamera åxå, men...inser att det blir ännu en grej som mest troligt ligger outforskad, som du säger, det tar en hel del tid att lära sig allt. Men ack så mycket finare foton.. ;-)

Birgitta sa...

Men du har ju fått till en riktig fin blombild. Nu har du ju tid att testa när du är sjukskriven.
Önskar dej en bra hemmavecka.
Kram Birgitta

Ulla sa...

Fint! Vad skönt att du får vara hemma på doktorns order och dessutom hinner förkovra dig i fotandets svåra konst.

Elisabeth Källblad sa...

Då får du krya på dig!
Det är det fina med stativ! Att man kan ha riktigt långa slutartider så att man kan få en riktigt liten (högt tal)bländare, så att man får stort skärpedjup... (utan för den saken behöva öka ISO för mycket vilket medför brusighet)
Hängde du med?
Just i detta ska jag ha kurs denna termin för studieförbundet vuxenskolan. Vet inte hur DET ska gå? Start nu i mitten av februari. Nervöst. :-/
Tycker att du i alla fall fått ett alldeles utmärkt resultat. Ser så varmt och somrigt ut att jag blir så full av längtan!

Millan sa...

hej igen!!!
Självklart får du gärna länka till mig, sånt blir jag bara glad för...Jag lägger en länk till dig från min blogg också!
Så härlig bilden på kaktusen är! Jag skulle nog också behöva en sån där bra bok, så mina blombilder också blir sådär fina!
Kram Millan