2011-03-29

"Det här ska du visa på din blogg"

Det händer lite här hemma trots allt. Hanna håller på att lära sig cykla utan stödhjul. Det har lossnat för henne nu själva cyklingen, men sen är det ju det där med starten. Där behöver hon fortfarande lite hjälp, men det tar sig. Det är en riktigt stolt 4-åring som ses på sin första vingliga tur utan hjälp på bilden nedanför.

Hanna.

I helgen satt Albin fast i detta handtag. Det sitter på "taket" som ligger över hålet där hydrofon är brevid brunnen. De hade visst gått balansgång eller nåt och sedan satt han fast. "Det här ska du visa på din blogg" sa han när jag kom ut till undsättning med kameran till hands. :-) Båda barnen innan den ömma Modren kunde ta av stöveln så foten kom loss. I helgen har de vävt också.
Albins vävstol har varit på reparation hos G-mormor och G-morfar, så nu är han i farten igen. Här är det Hanna som pillar med slutet av ett inslag, dags att byta färg och snurra upp det på skyttlen. Om du klickar på bilden så kommer du till inlägget där vävstolarna gjordes iordning.
I går var vi och plockade blåsippor.

Barnen cyklade och jag fanns till hands när det var "startdags" för Hanna, det blir ju ofta det eftersom hon kollar in backens struktur i närbild ibland. :-) Då är det ju bra att vädret tillåter overall och vantar, skrubbsåren blir inte så farliga då.

Albin tränar cykling nu han med, han ska ju cykla Mini-vättern i juni! Det är första året han får starta och han ska cykla hela 1300 m! Så han tränar som sagt på guppiga grusvägar. Tänk vad lätt det blir att cykla på släta asfalten sen! Så de är inte svårövertalade just nu barnen att de ska ut och öva på sina cyklar. :-)

//Bonnfrua

5 kommentarer:

Lovisa sa...

Hej!

Ja fy vad trist det är när man suttit och knappat ner en lång kommentar och så försvinner det ut i rymden :o(

Ja, jag tror det blir bra att behålla håret långt så får vi se sen om jag vågar klippa av mig det lite senare. Det finns ju så många korta och snygga frisyrer nuförtiden.

Jag är beräknad till den 8 maj, så det känns riktigt gott att gå ner i tid nu och så har jag tänkt gå hem fullt när det är två veckor kvar. Känner mig redan mycket piggare, vilket är skönt!

Hoppas du mår bättre...eller hur är det med huvudet? Usch, det är inge kul att må dåligt. Tänker på dig ofta och hoppas det går till sig snart.

Kram Lovisa

Mor Tuta sa...

Tur att ha en lillasyster som kan hämta hjälp när man satt sej fast.

Kram

Marie sa...

"Det här ska du visa på din blogg", ja det är rätta takter! Är något fel ska man tala om det med besked.

Sonja sa...

Åh där är den ju, blåsippan. Vad glad man blir av att se de första. Ja även då backarna är klarblå lite längre fram förstås.

Vardagens guldkorn sa...

Skönt med barmark så att cyklarna får komma fram =0) Albin har fattat galoppen med bloggandet och känner igen ett bra bloggbildstillfälle när det kommer =0)
Härligt!
Kram Linda