2011-04-13

Denna dagen... en lång väntan

Nyss hemkommen efter att i fem timmar suttit på en stol i akutens väntrum! Redan imorse ringde jag vårdcentralen (det är ju dit man ska vända sig) för att jag har sedan några dagar ont i ett knä. När det dessutom började svullna igår tyckte jag det var dags för en konsultation. Primärvården hänvisade mig till akuten och där fick jag sitta.


Efter ganska exakt 4 h och 45 min fick jag träffa en yngre spoling som ganska omgående hämtade en mer erfaren kollega. Hon klämde och kände på knät och summa summarum blev: värktabletter och sjukskrivning i två veckor.


Svullnaden kunde man kanske tappa ur, men nej eftersom jag kunde gå på benet var det inte aktuellt Hmpfr, nu när jag gjort den gymnastiska övningen i och ur bil (var tvungen att tanka också) några gånger är jag inte precis någon prima ballerina! Funderar på hur jag ska klara av trappan upp i församlingshemmet inför terminens sista knyppelkurs bärandes på den otympliga knyppeldynan ikväll.


Jomenvisst...jorråsatte...jovars...


Det ordnar sig med skridskor bara det blir is, sägs det. Så då ska väl det här med "we ut sä" som en sä´r på östgötska!


//Bonnfrua

5 kommentarer:

Millan sa...

Det där låter inget vidare...Krya på dig!
Kram!!!

71:ans blogg sa...

http://www.byllelantis.blogspot.com/
Har ny adress till bloggen!

Krya på dig! Kram

Lovisa sa...

Nämen kära nån!!! Är det ingen ände??? Din stackare...tänker på dig!!! Kram Lovisa

Synnøve. sa...

Godmorgon till er där ute på slätta.

Inte lät det bra alls det där knät.
Tycker sjukvården i Sverige har blivit så ofattligt dålig. Man läser tidningar och hör vad folk säger...

Här har vi inte vårdcentraler och tack gode gud för det säger jag bara. Det är en stoppkloss i svensk sjukvård som är gigantisk!
Här har vi vår fastläkare som vi kontaktar när det är nått. Fungerar så bra. Inga onödiga samtal till en sur sköterska på en vårdcentral som ska sitta där och avgöra om du är tillräckligt sjuk för att få komma till en doktor!

4,5 timme på akuten lät mycket. Men även där har man ju läst att många sitter upp till 10 timmar och väntar.
Här ringer vi akuten, får en tid vi kan komma dit. Inget väntade i ett överfullt väntrum utan man kommer när man fått tid. Fungerar helt supert. Klart blir man tvungen att ta ambulanse eller nått sånt är det ju annat.
Nog om sjukvård nu i alla fall.
Jag hoppas ditt knä blir bra snart.

Våren har kommit hit med. Pollenallergin har slagit ut för fullt :)) Men vad gör väl det. Fåglarna sjunger, snön är borta och man mår så bra. Det finns ju allergisprutor som hjälper. Har tagit en och det är skönt.
Man måste njuta av livet. Det går så allt för fort förbi en annars.

Nu ska jag se till att vi får lite frukost på bordet. De ska snart stänga av strömmen några timmar. Underhållsarbete kallas det. Skulle väl tro det behövs efter att vi var utan ström, telefon och internett i fem dagar nyss... Strömmen kom och gick då, tack och lov. Annars har nog det i frysen varit moget för tippen, eller räven :))

Önskar dig en skön vårdag ute på slätta.
Och som du själv skrev så wer det sä säkert ska du se.

Kramar från ett dimmigt naboland.
Synnöve.

Black Iris sa...

Du får krya på dig med ditt knä så gott det går. Vårdcentraler förstår jag inte varför de finns längre. Läkarna verkar ju vara några som slår upp i en bok hur de ska förhålla sig till det aktuella problemet. Ingen kunskap precis.
Från det till dina underbara bilder på barnen. Du fångar dem så jättefint i olika situationer.

Kram Maidi