2011-04-20

Ljuvligt

De senaste dagarna har varit helt ljuvliga! Allt har bara exploderat runt omkring oss, och vad vi njuter! Barnen är ute och har fullt upp med allt man kan göra nu och jag, jag har suttit på min bänk med en bok. Kan man ha det bättre???


Maken, han med vårbrukartarmen, han trivs bra han med trots långa arbetsdagar. Det är något konstigt med bönderna. På hösten när allt är skördat, maskiner iordningställda och undanplockade då är de så trötta på allt som har med jorden att göra. Men sedan när ljuset börjar återvända och snön smälter då kliar det i fingrarna att börja köra på åkrarna igen. Och tur är väl det, för om inte bönderna gjorde sitt jobb hur skulle vi annars få mat på bordet???


Penseer har fått erövra trebeningen på trappan nu.


Idag är det maskerad på dagis. Eftersom jag egentligen skulle jobbat kvällen är barnen bara eftermiddagspasset på förskolan. De saknade sina kompisar och ville iväg så då fick det bli så.


Mitt knä är bättre, tom riktigt bra (när jag sitter still) men att hämta posten har blivit väldigt långt. Konstigt. Och vilket elände det är att inte kunna sitta på huk! Det gör jag ju jämt annars både på jobbet och hemma. Men nu! Stel som ett kylskåp med frys!

Barnen och maskerad var det ju!

Albin är sjörövare.


Föga förvånande är Hanna prinsessa.

//Bonnfrua

3 kommentarer:

Felix sa...

Visst är det ljuvligt ute nu! Frånsett att bönderna sprider dynga på åkrarna... ;-) Åtminstone gör svinbönderna det här omkring. Det brukar alltid vara precis när man ska hänga ut den rena vårtvätten eller insupa vårdofterna...

Men man önskar att man kunde stoppa tiden lite så här års, så att man hinner med allt i trädgården och att njuta också.

Roligt med släktträffen som du skrev om tidigare! Inte många förunnat att få vara gifta så länge. Mina föräldrar har varit gifta ungefär lika länge. De gifte sig i november 1947.

Glad Påsk!

Varma vårhälsningar
Elisabet

Rantamor sa...

Vilka söta barn du har...eller ni skulle jag lämpligen skriva.
Och tänk att man alltid blir lika glad att få en bukett av sina barn.
Kommer ihåg dom korta första tussilagon som var så varma av barnhänder....

Önskar dig och din familj en trevlig påsk...
Näe nu har jag inte tid att skriva mera...kvasten går på tomgång där ute....

Tjingeling.

Anita sa...

Så fina maskeradklädda grannbarn! Hoppas de hade en kul dag. Såg en läcker bild av kakan på din fotoblogg!
Kram Anita