2011-05-11

Liten blir stor

Först måste jag bara berätta att Molly har anlänt! Det är min bror och svägerska som numera kan titulera sig trebarnsföräldrar. Och jag är naturligtvis en stolt faster...

Idag var det inte en vanlig dag, för Albin skulle åka skolbuss för första gången och hälsa på i sin klass. Inskolning del 1 av 3 helt enkelt. Det var en liten spänd kille som väntade på bussen uppe vid postlådorna idag. Grannflickorna skulle givetvis med samma buss, så han var ju inte ensam. Lite skönt att 10-åriga Ellen i grannhuset höll ett vakande öga på de två nya bussresenärerna som klev på här ute.

Klockan 07.25, det var redan varmt och att få en "normal" bild på Albin var omöjligt. Vilket inte var så konstigt kanske.
Emilia, Ellen och Albin väntar på bussen, så som de kommer göra många gånger de närmaste sju åren, innan de får åka till stan istället.
Borta i "kröken" kom bussen, förväntan var stor!

"Ett litet steg för pojken, ett stort steg i livet".


När bussen åkt iväg blev det plötsligt lite vått i ögonvrån... han är ju ingen liten pojke längre...

Efter ett par timmar var det dags att hämta hem honom, de nya småttingarna skulle bara vara med på första lektionen med sina nya kamrater i F-1-2:an. Det var en sprudlande glad och stolt son som kom hem. Jag tror minsann att växte på den lilla stunden har var borta...

//Bonnfrua

6 kommentarer:

Ulla sa...

Det var en härlig beskrivning av skolstarten! Jag började mitt yrkesliv som "fröken" och har själv haft tre stycken egna barn som börjat skolan och snart är det barnbarnens tur. Lycka till Albin med ditt jobb i skolans värld för det är kul och man får lära sig så mycket.

Anita sa...

Så fina bilder det blev, vilken härlig grönska och vilka fina barn vi har!
Tack för en trevlig em med prat o fotbad:)
Kram Anita

Birgitta sa...

Det står inte på förrän skoltiden är över. Åren bara rinner iväg liksom. Men visst är det spännande upplevelse allra första skoldagen.
Kram Birgitta

hugan sa...

ååå vad rart....jag får nästan en tår i ögat när jag läser och ser bilderna, precis så kommer jag ihåg min lillegosse också!!
Så liten när de går mot bussen med ryggan..men de växer på flera sätt, alltför snabbt!

Min son som snart är 24, 190 lång och nu är ute på rockturné i Europa...utan rygga ;-D

Black Iris sa...

Ja ojoj vad man får gå igenom här i livet. Se lille sonen åka iväg så där.. Förstår att det blev lite fuktigt i ögonvrån..

Kram Maidi

Ulla sa...

Här har jag kommenterat tidigare men ser inget när jag kommer tillbaka. Blogger, blogger!!!!! Idag ska jag i alla fall säga att jag gjorde min bild i PS och det heter 3D hörn. Lite meck var det, jag följde instruktion ur kursen "Bättre bilder för blogg och webb"