2011-05-03

Vårteckensutmaning del 10

Lite sent på efterkälken kommer nu min sista vårspaning. Förvisso blev det aprilväder när vi kom in i maj månad, men å andra sidan var det ju maj-liknande i april...

På nåt galet sätt känns det ändå skönt att det blir lite uppehåll i "vårandet" så att man hänger med och att allt inte bara går över på en "kafferast".

Våra körsbärsblommor har blivit som "konserverade" mitt i mellan knopp och utslagen blomma.

Hoppas att de blir pollinerade innan kronbladen faller bara.

Idag är jag ledig efter arbetad helg, vi har varit ute en stund barnen och jag för att gräva lite i vårt rabatt-projekt. Men se att det tog inte lång stund förrän det närmade sig en vit vägg med någon slags hagel-snö-regn-nederbörd. Men vi hann in innan det var helt över oss, som tur var!


Nu till bilderna jag tog i helgen, de har liksom bidat sin tid innan de publicerades på bloggen.

Körsbärsblomma.
En pilfink satt och tjattrade irriterat när jag stod och zoomade in körsbärsblommorna. Trodde att det var mig den var arg på, men så såg jag katten komma...

Smultronen blommar.

Favorittulpanen Monte Carlo efter en regnskur.


Björnbärsbusken är på gång.

Vill du se fler vårtecken? Surfa in till Humlebacken, där hittar du hela deltagarlistan.


//Bonnfrua

4 kommentarer:

Ulla sa...

Jag njuter enbart av dina bilder för här är det vårpaus kan man säga, snö och hagel om vartannat.

Felix sa...

Verkligen aprilväder! Baklänges värre, fast då kanske vi får njuta av vårblommorna lite längre...

Här hoppas vi att plommonträden väntar med blomningen tills värmen återkommer, annars blir det som vanligt väldigt få gulplommon, eftersom de brukar blomma så tidigt.

Vårhälsningar
Elisabet

Black Iris sa...

Härliga vårbilder du har. Jag älskar alla småfåglar och just nu ligger Pilfinken högt uppe på listan.
I morgon ska vi upp till torpet och det är så spännande varje Fredag att komma upp och gå runt och se vad som hänt, för det händer ju massor på 5 dagar.

Kram Maidi

AnnaKK sa...

Du har onekligen en poäng i att det finns en fördel med vädermässiga bakslag så sett att våren stannar av lite. :-) För mellan påsk och valborg gick den ju så rasandes snabbt så man trodde att sommaren redan skulle vara här vid första maj, typ! Men det var ju då det blev kyligt istället, och när solen har skinit den här veckan så har det ju faktiskt varit perfekt att både njuta av och fotografera vårtecken och så där. :-) Och vad det gäller frosten så verkar den trots allt inte vara så hård mot grönskan och växtligheten som jag befarade!? Har inte kunnat se att något i trädgården har tagit nån större skada trots minusgrader fem morgnar i rad nu. Skönt! :-)

Passar på att önska dej en fin helg!! Ha det!

PS! Nä, det var ingen liten snigel på min hallonbuske från igår. ;-) Faktiskt var det änden på fjolårsgrenen som såg ut som en liten knytnäve, och jag kunde helt enkelt inte låta bli att leka lite i bildbehandlingsprogrammet med den och låta hallonet "ge fingret" åt frosten! :-) Men det blev väl inte så jättebra, kanske... Host! DS!