2011-07-18

2 mm regn och barnkalas

Hej på er alla där ute i cyberrymden!


Här fortsätter juli månad med sin skvättande och blaskande väder. Maken sörjer inte så hårt, det sparar mer än 40 h/veckan för honom att slippa vattna potatis och grönsaker. Och det utöver den ordinarie arbetstiden, så det är arbetsbesparing kan man säga.


Igår söndag hade vi ett riktigt baluns här! Hanna hade sitt 4-årskalas (bättre sent än aldrig, hon fyllde i februari!) och Albin fyller ju snart 6 år. Så de var med på att ha ett enda stort kalas vilket alltså gick av stapeln igår. De har sett fram emot denna dag och längtat och väntat. Men det är ju så det ska vara när man är barn.


Så på eftermiddagen igår kom det ytterligare 12 barn hit till oss. Tanken var ju att vi skulle vara ute, då funkar det ju med det antalet ungar. Vi började storstilat med "lång smal korv" ute i pergolan. Men sedan kom regnet...


Pergolan redo för 14 barn. Spana in de vita bänkarna. De kommer från Mormor och Morfars hus, de fanns där för 60 år sedan och nu har de hamnat här! Bysnickaren har bytt ben på dem eftersom de var i skriande behov av det. Lite färg har de också fått. En ypperlig sittmöbel ute när det ska få plats många små rumpor.


Albin fick bla en legogrävare. Den har vi byggt ihop idag...Hanna fick förutom blommor massor av tjejiga, rosa pysselsaker.

Korv med bröd. Det gick hem hos alla barnen!


Tyvärr började det ju som sagt var regna så hela "skocken" fick gå in mitt i vår flerkamp. Så det var bara att trolla fram stolar, förlänga köksbordet och duka inne istället till tårtkalaset. Men de fick plats i köket allihop. Kan bero på att vårt 90 år gamla köksbord går att göra jättestort när det behövs! Det har stått på samma plats sedan Svärmors Farmor och Farfar köpte gården 1925! Lite kuriosa som jag bjuder på idag.

I lördags kväll satt Maken och jag och njöt av sommaren ute i pergolan. Min nya "norrabatt" har växt till sig och det är en hel del knoppar på gång. Ska bli så kul att se alla färgerna sedan.


"Man tager vad man haver..." Blommor från potatisblasten passar utmärkt i vas på bordet. Potatisen växer ju ca 3 m utanför vår nya uteplats så de är ju lättillgängliga om man säger så!


Det var allt för idag!


//Bonnfrua

5 kommentarer:

Polargrevinnan sa...

Inget ont utan det har något gott med sig. Slippa vattna en hel vecka, det är ju extra semester.
12 barn i ett kök, det låter lite mycket. Men nöden har ingen lag och det blev ju bra.
Här regnar det sedan i morse och inte har jag behövt gå ut. Jag ska nog titta i krukorna på balkongen om de är fulla med vatten - det har regnat häftigt.
Ha det bra.
Kram Viola

Ulla sa...

Det kanske blir lycka med regn på kalas som i brudkronan, du löste ju i alla fall det på ett bra sätt. Vi är hemma igen med fullt av barn i huset och skulle gärna vara utan regn någa dagar. Vi har tit av egen skörd idag och det är gott!

Birgitta sa...

Typiskt sommarväder, men jag tror att kalaset blev riktigt kul ändå. Vad gör lite regn när man får ha kalas. Här har alla barn varit hemma och idag åkte Kisa-borna hem. Nu ringde snickarn, att de kommer i morron och bryter upp köksgolvet, så jag han med de flesta besöken. Jag kommer att fly till vävstugan för att få lite lugn och ro.
Ha nu en riktig skön semester tillsammans med barnen.
Kram Birgitta

hugan sa...

Riktigt vackert med potatisblommor!

Trist att det skulle regna just på kalaset bara, förstår ju maken, men det kunde ju fått vara upphåll kalasdagen förståss. Vilken tur att det löste sig iaf. :-)

Ha en fortsatt skön sommarvecka!

Och tack för fin kommentar hos mej! Den värmde ;)

AnnaKK sa...

Bara barnen var som solsken även efter kalaset, så gjorde det väl inget att det regnade!? :-) Och finns det hjärterum så finns det stjärterum, säger man ju. Vilket suveränt köksbord ni tycks ha!!! :-D

Regnandet titt som tätt denna sommar håller verkligen fart på grönskan och växtligheten - vår gräsmatta har tex inte blivit brun och knastertorr en enda gång i år, och det vet jag inte om det nånsin har hänt förr!? Däremot funderar jag på om jag kanske inte måste gå loss med sekatören i rabatterna nu snart, för alla frodiga blad och så där både döljer och nästan kväver blommorna...!? 8-I

Ha en fin fortsättning på dagen! :-)