2011-07-21

Fruntimmer, barn och kaffe

Sommaren rullar på och Fruntimmersveckan är vi redan mitt i. Det sägs ju att så många dagar det regnar i denna vecka så många veckor kommer det regna sedan. Hm... varför är alltid dessa damer inkontinenta???

Men med all global uppvärming och skit så stämmer kanske inte bondepraktikan längre.


Apropå miljön: Idag köpte jag kaffe! Inget konstigt med det alls, ty "Utan kaffe stannar Bonnfrua" så det är något som måste finnas hemma! Men vad de har smällt upp priset! Jag bet ihop och köpte ändå det KRAV-märkta även om det kändes dyrt.


Men så tänkte jag en gång till: De som odlar KRAV-kaffet (eller KRAV-bananerna med för den delen) slipper bli sjuka av alla gifter de måste bespruta med. Det är hur många som helst som blir sjuka, dör för tidigt och blir sterila av att jobba med dessa kemikalier! Dessutom behöver de låna ihop pengar till bekämpningsmedlen som gör dem sjuka! Klicka dig gärna in på länken här ovan till KRAV:s hemsida och läs lite mer.


Tänk om vi som faktiskt har bra ekonomi (jo även om vi knorrar så svälter vi ju inte!) kunde köpa KRAV-bananer och KRAV-kaffe så skulle det göra skillnad! Det är inte många kronor det handlar om. Egentligen.


Nu till något mindre seriöst men ändå betydelsefull för oss:

Igår när gubbarna höll på med att byta ruttna plankor på logen inför rödmålningen senare i år kom en granne förbi i sin bil.

Han körde ner på gårdsplan och frågade om han fick hjälpa till! Och jo, ett par extra arbetshänder fanns det plats för! Så han hjälpte till från förmiddag till kvällen. Sådana grannar är värda sin vikt i guld!!! Albin följde honom några timmar och de munhöggs och hade roligt tillsammans. Precis som den Farfar som fattas här på gården. det var inte bara albin som trivdes kan tilläggas.

Ny sk läkt ska upp på den nymålade masoniten som sitter som vindskydd utanför potatislagret. Albins hammare trillar ur hans verktygslåda precis när jag tar kortet.
Stolt son hjälper till!


Grannen hämtade tom sin cirkelsåg (?) för att lättare kunna såga till brädbitarna. De ser allt rätt nöjda ut båda två...


Hanna var med mig en stund och knippade dill innan hon gick och lekte med en grannflicka.

Tänk vad bra det är att ha goda grannar!Min nya header. Solnedgången igår sedd genom hallonbusken.


//Bonnfrua

6 kommentarer:

hugan sa...

Mycket vacker header!!

Men JÖSSES vilken karl/granne! Har aldrig hört talas om att någon erbjuder sig att hjälpa till så.! Hoppas han fick en go kopp kravmärkt kaffe som tack ;-)

Inkontinenta damer ;-D den var bra, men trist i verkligheten ;-)

Fortsatt go vecka på er!

Ulla sa...

Kul det där med header, jag såg det direkt man är så van de olika bloggarna så det blir nästan som när nån bytt frisyr. Generationsjobb är aldrig fel och goda grannar ska vårdas.

Birgitta sa...

Så fin din nya header är. Vill inte byta jobb med dej nu på sommaren när du jobbar på gården. Vet ju hur det är. Fast vilken fin miljö för barnen att växa upp i och få vara med om olika sysslor.
Äntligen har min snickare kommit, men det kommer att ta tid innan köket blir fint igen.
Ha det så gott.
Kram Birgitta

Anita sa...

Wow, snygg header!
Goda grannar är bra att ha!
Kram Anita

Anne sa...

Tassar förbi och säger hej, har inte hälsat på hos dig förut. Tänkte när jag klev in här "woow vilken header" och förstår när jag läser att den är alldeles ny, den är ju jättefin..!!!

Anne

Rose Garden Malevik sa...

haha,,,,,,,,ja man undrar jo det uttrycket :)
å missa inte

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

VÄLKOMMEN :)
Håkan