2011-07-03

Rosor och annat ditt o datt

Den här vecka har bjudit på några riktigt härliga sommardagar. För er som undrade: Jo jag badade allt med barnen i tisdags i deras pool. Det var faktiskt riktigt skönt, och roligt hade vi!


Albin har hunnit sluta dagis nu, en stor kille med andra ord. Personalen på förskolan hade gjort en fin liten bok med bilder om hans tid hos dem, från det att han började som en liten plutt tills nu. Tänk att de ändå lägger ner tid och energi på sånt, det värmer!!!


Hanna har ju två år kvar, men först ett riktigt långt härligt sommarlov även för henne. Idag har hon lekt med granntjejen, om ni klickar här så får ni se vad de sysslade med!


Jag har införskaffat ett "förstoringsglas" till kameran, en sk macrolins. En budgetvariant av ett macroobjektiv helt enkelt. Men faktum är att man kommer närmare det man vill fota, och det var ju precis det jag ville uppnå.


Om allt går som planerat kommer Mamma och Pappa hit i veckan. Pappa ska nämligen vara behjälplig som hans dotters snickare här. Bilder kommer framöver, jag lovar.


Men nu ett prov på macrolinsen, bilden är helt obeskuren:


En av mina röda klängrosor som förutom att den är vacker även doftar underbart.
//Bonnfrua

4 kommentarer:

Felix sa...

Fantastiskt vacker bild på rosen!!

Njut av sommaren och ledigheten!

Sommarhälsningar
Elisabet

Ulla sa...

Det är roligt när det börjar med kompis, ett kliv mot nya tider. Det är bra att det finns snickare att tillgå. Vi ska vara målare och saftgörare i veckan och hjälpen är rolig både för gammal och ung. Makrolins låter spännande. Det måste jag kolla, din bild är lockande. Själv var jag ute med mitt "långa" objektiv igår och ska försöka få till ett inlägg. Ha det så bar i veckan och lek nu bara inte i poolen!

Märta sa...

Vi hade en fin dag tillsammans med dina föräldrar! Härligt att få lära känna nya vänner och där man känner att man har mycket gemensamt.
Ska bli spännande att se vad snickarhjälpen bygger för något!
Ha nu några fina dagar tillsammans med dina föräldrar!
Kram! Märta

hugan sa...

Hjälp vad vacker bild på rosen!!

Roligt att du tog dej ett dopp i poolen! Hoppas det blir fler nu bara det är ju så skoj att bada ;)