2011-08-19

En liten uppdatering

Ute regnar det, för en stund sedan hade det kommit 33 mm och än har inte molnen tömt sin last färdigt. Men för första gången har vi tänt en brasa i kaminen eftersom det började kännas lite rått och kylslaget inne.


Nu är det bara två dagar kvar tills Albin börjar skolan. Ryggsäck är inhandlad och står redo vid dörren. Det är en förväntansfull sexåring som räknar ner nu kan jag meddela.

Hanna har varit några dagar på dagis och var glad som en lärka när hon kom hem första dagen eftersom hon hade lekt hela tiden med de andra barnen. Det fanns nog ett litet uppdämt behov av det verkar det som efter sex veckor hemma.


Transbarante blanche äpplena är klara. Tyvärr har de invånare i sig som inte är inbjudna! Hjälper det om man har rönn i närheten, går masken dit istället då???
Skulle göra kräm häromdagen och tog ner det här äpplet från trädet. När det fotograferats använde jag det inte mer... Det finns frukt så det räcker till ändå i år.

Hoppas du får en skön helg!

//Bonnfrua

5 kommentarer:

Ulla sa...

Våran lilla Ellen blir också förskoleflicka nu och visst är det spänning i luften. Jag tycker om din vackra äppelbild!

Birgitta sa...

Vad roligt att hon trivs på dagis. Regn har vi också fått i massor. Det räcker nu. Äpplen får vi inga i år. Önskar dej en skön helg.
Kram Birgitta

hugan sa...

Det var det värsta vad de gått hårt åt äpplena! Tur ni har fler!

Så skönt att de trivs med kommande skola och dagis, det brukar ju kännas skönt för ungarna när alla kompisar dyker upp igen :)

Ha nu en skön helg!

Polargrevinnan sa...

Det var längesedan jag skickade några barn till skolan. Men jag minns pojkarnas förväntan och det kändes bra att de trivdes med skolan.
Jag har blivit erbjuden att komma och hämta äpplen hos vänner.
Det får bli en äpplekaka. Äpplemos äter vi inte. Vi kokar jordgubbssylt till yoghurten.
Härligt foto på äpplet.
Ha det bra.
Kram Viola

Jen sa...

Det är väl rönnbärsmalen som gör detta mot äpplena så egentligen borde det då hjälpa med ett rönnbärsträd i närheten..?
Äppelbilden var då riktigt cool ändå! :)